Hond werd alleen achtergelaten in de bergen en voelt voor het eerst na jaren van mishandeling weer liefde

Wandelen is een geweldige ervaring die ons dichter bij de natuur brengt en ook nog eens goed is voor onze gezondheid. Maar niemand kon deze wandelaars voorbereiden op wat ze tijdens een bergwandeling zouden aantreffen.

Het was midden september toen Tim Gorski, een dierenrechtenactivist en filmmaker, deze arme hond in Bhutan aantrof. Hij miste de helft van zijn vacht door de schurft en deed wat hij kon om voor zichzelf te zorgen.

Tim wilde de hond niet alleen laten dus contacteerde hij The Maya Foundation, een lokale reddingsgroep die de hond kwamen ophalen. Het was beslist meer dan toeval dat uitgerekend Tim deze hond vond want het pad wordt vaak bewandeld door pelgrims. Het leek erop dat de hond op zoek was naar iemand die hem kon helpen.

In het opvangcentrum kreeg de hond de naam Tim naar zijn redder en werd hij geschoren en kreeg hij de nodige medische behandelingen.

Binnen weken werd zijn vacht zachter en glanzender. En enkele maanden later was zijn vacht helemaal terug. Hij is echt een mooie hond!

Gorski moedigt mensen aan om te helpen als ze een dier in nood zien. DEEL deze mooie redding met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.