Hond weigert bij de man weg te gaan die hem redde

Niemand kan zeggen dat Alex Perez geen groot hart heeft.

Toen hij amper 11 jaar oud was, zag hij op een tuinverkoop een puppy – en hij drong erop aan om hem mee naar huis te nemen.

Enkele jaren later zag hij een gewonde pitbull op straat en vroeg zijn moeder om de auto aan de kant te zetten en hem te redden.

“Voor ik het wist, stond hij daar midden op straat bij de hond”, vertelde zijn moeder, Valinda Cortez uit North Carolina.

“Hij raapte de bebloede puppy op en bracht hem naar de auto”, zegt ze. “We genazen en verzorgden hem en nu leidt hij een bedorven en verwend leven.”

adoptie1

Maar eerder deze week werd de 16-jarige Perez het middelpunt van een heel ander soort reddingsoperatie – zo eentje die je hart helemaal doet smelten.

“Hij hielp al in asielen en opvangcentra, maar dit was anders”, vertelde Valinda.

Op een vrije dag vergezelde hij zijn moeder, die als vrijwilligster werkt voor verschillende dierenwelzijnsorganisaties, tijdens een reddingsoperatie in een warenhuis waar dozijnen honden uit kooien gered werden. Ze vonden ongeveer 140 dieren die in totale ellende leefden.

adoptie2

“De meesten van hen hadden nauwelijks contact gehad met mensen”, legt Valinda uit. “Ze waren doodsbang en zaten letterlijk te trillen van angst.”

adoptie3

In dat warenhuis had Alex aandacht voor een hond in het bijzonder – een rillend bundeltje angst genaamd Trouble.

“Alex wandelde door het warenhuis en praatte een beetje met de honden. Dan kwam hij aan de kooi van Trouble. Hij besliste meteen dat Trouble diegene was.”

adoptie4

Toen de hond in de handen van zijn redder zat, leek zijn hele lijf wel te smeken, ‘alsjeblieft, laat me nooit meer gaan.’

“Hij hield hem vast, speelde met hem, wellicht voor de eerste keer in zijn hondenleven voelde hij liefde”, zegt Valinda. “Hij viel zelfs in slaap terwijl Alex hem vasthield.”

adoptie5

“Mijn prachtige 16-jarige zoon heeft zo een groot hart voor dieren die minder ‘gewenst’ zijn”, zegt ze.

adoptie6

Maar Alex moest Trouble uiteindelijk toch laten gaan. Samen met de andere honden moest hij naar de dierenkliniek om de noodzakelijke medische verzorging te krijgen.

adoptie7

“Hij vraagt voortdurend naar Trouble als hij van school terugkomt. Hij zal weldra voor adoptie vrijgegeven worden, maar als niemand hem wil hebben, zal hij snel hier in huis eindigen. Daar twijfel ik niet aan”, zegt Valinda nog.

DEEL dit hartverwarmende bericht met elke hondenliefhebber die je kent!


Bron: The Dodo en Facebook / Valinda Cortez

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.