Hond voorkomt dat zijn kleine jongen nachtmerries heeft

Hoe zeer je dat ook zou willen, zijn er altijd plaatsen waar onze honden ons niet mogen volgen. Tenzij die hond Lego heet. Toen hij onlangs merkte dat zijn kleine jongen, een driejarige jongen genaamd Tupper, een nachtmerrie had – en het in zijn slaap uitschreeuwde – sprong Lego meteen in actie.

jongen1

De hond sprong op de bank en begon meteen met de jongen te knuffelen – totdat de nachtmerrie voorbij was.

jongen2

Dat is gewoon wat Lego doet. Er is gewoon geen enkele plek op Aarde waar Lego niet voor zijn baasje zorgt en over hem waakt.

jongen3

“Lego beschermt hem en knuffelt tegen hem aan, zodat wij niet telkens verschillende keren moeten opstaan”, vertelt Nancy Dunlop, de moeder van Tupper.

jongen4

De jongen heeft autisme en Lego kwam in februari van dit jaar in het gezin terecht, waar hij sindsdien het verschil maakt.

jongen5

Voor de komst van Lego sliep Tupper vrijwel niets. Volgens zijn moeder zou hij ’s nachts maar drie tot zes uur slapen, maar werd ondertussen om het half uur wakker.

“Nu slaapt hij tien uur per nacht”, zegt Dunlop. “En meestal gewoon aan een stuk door.”

jongen6

En Lego behoedt Tupper ook voor nachtmerries. Bijvoorbeeld wanneer Tupper met zijn hoofd tegen dingen aan begint te bonken tijdens zijn slaap. Het enige wat Tupper dan nodigt heeft is een knuffeltje van Lego om zijn zelfdestructief gedrag te doen ophouden.

jongen7

“Lego zorgt voor afleiding en helpt om hem te kalmeren wanneer hij gestresseerd is”, voegt de moeder er nog aan toe.

jongen8

Deze band is echt gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen. De ene kan gewoon nergens gaan zonder dat de andere aan zijn zijde is.

DEEL deze geweldige therapiehond met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.