Hond sterft bijna aan een zware tekeninfectie, maar amper enkele weken later is ze onherkenbaar.

Deze ongewenste hond werd aangetroffen in Zuid-Afrika en naar Community Led Animal Welfare (CLAW) overgebracht, een dierenwelzijnsorganisatie die eveneens veterinaire diensten aanbiedt. Al die bulten en plekken die je op het hoofd van deze hond ziet, zijn teken.

Duizenden teken.

De hond leed aan tekenkoorts. CLAW postte de foto’s van de hond, nu genaamd Belle, op hun Facebookpagina. Er bestaat geen “behandeling” voor een hond met zoveel teken. Ze moeten wachten tot de teken er op een natuurlijke wijze vanzelf uitvallen.

Als ze hen zouden verwijderen, zou Belle te hevig beginnen bloeden. De voormalige eigenaars werden aansprakelijk gehouden voor haar toestand. De ochtend nadat ze gevonden werd, ging het al wat beter met Belle, en waren er al enkele teken uitgevallen.

Uiteindelijk kon Belle weer normaal eten en herstelde ze helemaal. Niet lang daarna werd ze geadopteerd door een jonge vrouw die onder de indruk was van haar verhaal! Vandaag is Belle gezond en heeft ze een eeuwige en gelukkige thuis!

Heb jij ooit al eens een hond gezien met zoveel teken? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: Honest to Paws ; Afbeeldingen: CLAW

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.