Deze hond is al 10 jaar aan de muur vastgeketend. Maar als deze man over het hek klimt, gebeurt er dit. Wat een held!

Jared Piper komt onderweg naar zijn werk elke dag voorbij een tuin waarin een hond zit. Na een tijdje valt het hem op dat er nooit iemand voor de hond zorgt of met haar speelt. Integendeel: de viervoeter zit altijd buiten in de brandende zon – dag en nacht. Ze is erg angstig en blaft naar iedereen die in de buurt komt.

hond1

Haar vacht zit helemaal onder de gezwellen, ze werd nooit gewassen en de vliegjes vreten aan het vlees van haar wonden in de oren. Jared kan dit niet langer aanzien en dus bezoekt hij de hond elke dag.

hond2

Hij voedert haar lekkers en streelt haar door het hek over de neus. Maar op een dag komt het baasje van de verwaarloosde hond naar buiten.

hond3

Dan weet Jared: Hij moet de hond redden, want hij kan het echt niet langer aanzien hoe de hond haar leven vastgeketend moet doorbrengen.

hond4

Als hij dat aan de eigenares zegt, lacht ze alleen maar eens. De hond ligt al zeker 10 tot 15 jaar buiten vastgeketend, zegt ze. Maar ze voelt zich op geen enkele manier schuldig, laat staan dat ze medelijden heeft met de hond. Integendeel: Ze maakt zich zelfs vrolijk over het leed van haar hond.

hond5

Maar Jared kan haar overhalen om hem de hond te geven. “Hij is gevaarlijk en ze bijt” zegt de vrouw, maar Jared geeft niet af. En zo schenkt Jared haar de vrijheid en noemt haar “Rusty Diamond” (roestige diamant). Voor Rusty is dit de eerste wandeling in jaren – en ze geniet er zichtbaar van.

hond6

Rusty moet eerst gewassen worden, want de vlooien en vliegen zitten diep in haar vacht. Ze laat het zich allemaal gewillig welgevallen.

hond7

Gelukkig heeft ze haar liefdevolle natuur door de jaren heen niet verloren. Ondertussen heeft ze bij Jared een liefdevolle thuis met een grote tuin gevonden.

hond8

Ze heeft er zelfs een heleboel hondenvriendjes bij gekregen. En zo leeft Rusty, die tien jaar lang of meer aan ketting heeft vastgelegen, nog lang en gelukkig bij iemand die echt om haar geeft.

hond9

Hieronder kan je het hele verhaal van Jared en Rusty nog eens bekijken. De moed van Jared verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet. De video werd ondertussen al meer dan twee miljoen keer aangeklikt. Met dank aan mensen als Jared krijgen verwaarloosde en mishandelde dieren toch nog een tweede kans. DEEL dit ongelooflijke voorbeeld daarom met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.