Deze hond dreef in haar eigen urine en woog nog geen 2 kilo toen ze uit een asiel werd gered

Als redders een mishandeld of gemarteld dier willen benaderen, lopen ze vaak weg en proberen ze zich te verstoppen aangezien ze meer dan reden genoeg hebben om mensen niet te vertrouwen.

Afbeelding: Trio Animal Foundation

Toen enkele redders een gedumpte hond benaderden, waren ze verbaasd dat ze geen enkele poging ondernam om weg te lopen. De kleine hond werd Liz gedoopt en haar vacht was helemaal aan elkaar geklit waardoor ze niets meer kon zien. Ze zat onder de urine maar haar pootjes leken oké.

Afbeelding: Trio Animal Foundation

Trio Animal Foundation nam haar onmiddellijk mee naar de dierenarts, die naarstig aan het werk ging om haar lichaamstemperatuur te stabiliseren en haar vieze vacht te scheren. Van zodra ze geschoren werd, zagen de dierenartsen hoe uitgemergeld ze wel was. “Naast het feit dat ze het ijskoud had, woog ze amper 2 kg. Een hond van die omvang zou normaal 5 tot 6 kg moeten wegen”, legden haar redders uit.

Afbeelding: Trio Animal Foundation

“Nadat de nodige scans en bloedstalen genomen werden, moesten de artsen vaststellen dat Liz niet kon staan omdat ze gewoon te zwak was van uithongering”, zei het team. Liz krijgt nu kleine hoeveelheden vloeistoffen via een slangetje toegediend. “Haar poten zijn zo dun en haar huid zo delicaat dat het een wonder is dat de katheter blijft zitten.”

Afbeelding: Trio Animal Foundation

Het team werkt de klok rond om Liz te redden en doen alles wat in hun macht ligt om deze hond een tweede kans te geven in het leven.

Afbeelding: Trio Animal Foundation

Kan je geloven dat Liz deze hel kon overleven? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met elke hondenliefhebber die je kent!

Bron: Trio Animal Foundation en Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.