Hond die in een schuur gevonden werd, ziet eruit als nieuw nadat 15 kilo vacht werd afgeschoren.

Lazarus is een zeven jaar oude Pyreneeën berghond. Zeven jaar lang werd de arme hond door zijn Amerikaanse eigenaar in een schuur opgesloten. Af en toe kreeg hij een beetje eten toegeworpen. Nooit kreeg Lazarus de kans om van de frisse lucht te proeven en vrij rond te lopen. De buren alarmeren enkele dierenredders omdat ze weten dat Lazarus ziek is en de eigenaar toch geen moer om hem geeft. Om in de schuur te geraken, moesten ze voor de deur eerst een hoop uitwerpselen wegschoppen. Wat ze binnenin te zien krijgen, grijpt hen recht naar de keel.

hond1

Tussen al het vuilnis en de smerigheid ligt een hond die nog nauwelijks als hond te herkennen is. De vacht van de hond is helemaal gematteerd. Jessica Kincheloe, een van de vrijwilligers, moest 15 kilo vacht afscheren van de arme hond. “Lazarus was erg angstig, maar hij kalmeerde meteen toen hij doorhad dat we hem van zijn ballast gingen bevrijden” vertelt ze.

hond2

En onder deze vacht komt een heel nieuwe hond tevoorschijn! Lazarus is nog een beetje onwennig als hij voor de eerste keer vrij kan rondlopen, maar hij voelt zich zichtbaar goed nu hij eindelijk van deze last bevrijd is.

hond3

De organisatie die voor deze redding verantwoordelijk was heet Big Fluffy Dog Rescue. Alle eer gaat dan ook naar hen. Voorlopig wordt hij verzorgd door een pleegfamilie in Virginia, totdat hij helemaal klaar is om geadopteerd te worden.

hond4

hond5

DEEL deze wonderbaarlijke transformatie op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.