Hond, die doodsbang voor mannen was, ontmoette zojuist de ware

Van alle asielhonden die vorige maand aan boord van een klein vliegtuigje gingen, was er een passagier die niet meteen aan zijn reis naar de vrijheid wilde beginnen.

Dat was omdat de piloot een man was.

Niemand wist wat er met Henley was gebeurd voordat hij als straathond in North Carolina werd gevonden. Maar een ding was overduidelijk: Henley kon niet in de buurt van een man zijn.

vliegen1

De hond was uitgehongerd en zat onder de parasieten toen hij in het Wilson, North Carolina asiel aankwam. Het touw dat diep in zijn nek was ingesneden, verraadde dat hij zijn weg naar de vrijheid had gebeten. Maar die vrijheid zou van korte duur zijn. In het asiel stond de vierjarige terriër op de wachtlijst om ingeslapen te worden.

vliegen2

Enkele dagen voor hij geëuthanaseerd zou worden, kwamen de mensen van Rescue Dogs Rock NYC tussenbeide en regelden dat hij naar een pleeggezin in New York overgevlogen zou worden.

Voor het eerst moest Henley leren dat ook mannen vriendelijk kunnen zijn. Paul Steklenski, stichter van Flying Fur Animal Rescue, had de opdracht gekregen om Henley op het vliegtuig te krijgen.

Van zodra hij Henley wilde benaderen, begon de hond te rillen als een blad. Hij had zoveel angst dat Paul gewoon uit zijn zicht moest blijven. De enige die hem een beetje kon gerust stellen was een andere vrijwilliger – een vrouw.

vliegen3

“Het was het moeilijkste transport dat ik ooit al gehad heb”, vertelde Paul. “Een puppy aan boord hebben die zo werd gemarteld, die zoveel angst heeft, en weten dat je hem niet kunt troosten is gewoon het vreselijkste gevoel ooit.”

Uiteindelijk kon Henley samen met de zeven andere honden toch aan boord gebracht worden. Toen ze in New York waren aangekomen, keek Henley nog even achterom naar Paul, als wilde hij hem bedanken.

Het was een beeld dat Paul weken later nog achtervolgde.

“Henley had me echt geraakt. Ik bleef maar aan hem denken. Zo misbruikt worden om dan ingeslapen te worden … Dat is gewoon zo oneerlijk”, zei Paul. Dus eerder deze maand ging Paul zijn voormalige passagier bezoeken bij zijn pleeggezin.

Tot zijn grote verrassing herinnerde Henley hem nog. Nog verrassender? Henley had niets dan liefde voor zijn piloot. Zijn man.

vliegen4

Ondertussen wacht Henley nog op een nieuwe thuis.

vliegen5

Zou jij deze lieve hond adopteren? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: The Dodo en Flying Fur Animal Rescue

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.