Het hoofd van deze hond blijft maar opzwellen. Als de dierenarts hem opensnijdt, is ze in shock!

De Indische dierenbeschermingsorganisatie “Animal Aid Unlimited” (Dierenhulp Zonder Grenzen) ontvangen een dringende oproep. Bezorgde bewoners melden een verwaarloosd dier. De bewonderenswaardige helpers rukken onmiddellijk uit. Bij hun aankomst zien ze dat het om een straathond gaat, maar zijn hoofd is zo gezwollen dat men het dier nog nauwelijks kan herkennen. De hulpeloze hond ziet eruit als een varken. Zo erg is de zwelling.

hond-1

Voorzichtig naderen de redders en voederen het dier, maar hij laat zich niet strelen.

hond-2

Om te kunnen helpen wordt de hond met een net gevangen.

hond-3

In het opvangcentrum bekommert een vrouwelijke dierenarts zich om het zieke dier. Ze snijdt het gezwollen vlees open om erachter te komen wat de oorzaak van deze verschrikkelijke zwelling wel zou kunnen zijn.

hond-5

Het wordt al snel duidelijk: Het dier heeft een gigantische abces. Onder verdoving wordt de hond geopereerd.

hond-4

Onder het oog van de medewerkers loopt er een enorme hoeveelheid bloed uit de wonde. De dierenarts zorgt voor een drainage en naait de wonde dicht.

hond-6

Na de ingrijpende operatie verkeert de hond in shock. Geen wonder met zo een grote abces! Maar nu kan men de hond tenminste terug erkennen. De ondraaglijk grote zwelling is eindelijk weg!

hond-7

Langzaam maar zeker herstelt de viervoeter van zijn zware operatie. En na 2 weken blaakt de hond opnieuw van energie, die zichtbaar geniet van de aandacht en de strelingen die hij van de mensen krijgt.

hond-8

Gelukkig kon de dierenbeschermingsorganisatie redden, want zonder hun hulp was de hond ten dodo opgeschreven. Abcessen die niet behandeld worden, vergiftigen het bloed en leiden uiteindelijk tot de dood. Als je deze moedige dierenvrienden een hart onder de riem wil steken, en alle dierenbeschermingsorganisaties ter wereld, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!


Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.