Hij ziet een vreemdeling tegen zijn zoon praten, Maar dan biecht de vader iets op…

Robb Scott, een 41-jarige vader van twee uit Nova Scotia, ging naar de videotheek om een film te kiezen. Toen hij door het aanbod snuisterde, zag hij hoe een kleine jongen de film “Where Hope Grows” eruit pikte, waarin een jongen met het Downsyndroom meespeelt. Robb hoorde hoe de jongen aan zijn vader vroeg wat het Downsyndroom is. Omdat de 5-jarige zoon van Robb, Turner, het Downsyndroom heeft, was hij uitermate geïnteresseerd in het antwoord van de vader – maar daar neemt het verhaal een verrassende wending.

Screen-Shot-2016-02-25-at-9

Robb merkte op dat de vader even uit zijn lood was geslagen en naar de juiste woorden moest zoeken. “Het is een ziekte van mensen die niet alles weten” hoorde Robb de vader aan zijn zoon vertellen.

Op dit punt wilde Robb zich in de conversatie mengen en de vader corrigeren. De kleine jongen leek immers ongeveer dezelfde leeftijd als Turner te hebben en het zou voor Robb de ideale gelegenheid geweest zijn om het Downsyndroom uit eerste hand uit te leggen op een manier dat ook een kind het zou begrijpen. Maar dat deed hij niet. Robb is niet iemand om mensen meteen te confronteren en hield zich stil. Het laatste wat hij wilde doen was onverdraagzaamheid bij de volgende generatie creëren.

De seconde dat hij de winkel verliet, had Robb spijt en voelde zich schuldig. Hij voelde zich vreselijk dat hij de vader en de zoon niet corrigeerde, en hen uitlegde wat het syndroom van Down werkelijk is. Om met zichzelf in het reine te komen en voor het welzijn van alle andere families in dezelfde situatie ging hij naar zijn auto en nam een emotionele video op zijn smartphone op. Nu vallen overal ter wereld de monden open van verbazing over wat hij toen precies te zeggen had.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.