Hij ziet een babyuiltje in de lucht hangen. Maar kijk goed naar zijn vleugel en ontdek het schokkende geheim

De redding van een kleine uil die aan een vislijn vastzat, heeft op de sociale media voor nogal wat controverse gezorgd. Met meer dan 20 miljoen views op Facebook hadden de mensen heel wat te zeggen over de redding van het dier – vooral over het feit op zich dat de uil vast was komen te zitten.

Visser Emre Olceroglu, die regelmatig gaat vissen in New Jersey en Pennsylvania, postte de video in september 2015. Emre legde uit dat hij van een dagje vissen aan het genieten was toen hij plotseling een kreet hoorde die hij niet kon negeren.

“Ik was aan het vissen toen ik een luide noodkreet hoorde. Het was een schattige uil die aan de vislijn vastzat. Het bengelde als een pendel aan de lijn”, schreef Emre op YouTube. Hij greep het angstige diertje vast en gebruikte een nagelknipper om de uil te bevrijden.

Maar daarmee was de uil nog niet gered, want uit nadere inspectie bleek dat er een stuk vislijn strak rond de vleugel van de uil zat. De doodsbange uil bleek te midden van de chaos te begrijpen dat Emre er was om te helpen. De uil kalmeerde zodat Emre de vislijn kon verwijderen.

Na enkele dramatische momenten spreidde de uil dan toch zijn vleugels en vloog zijn vrijheid tegemoet.

“Dit toont hoe belangrijk het is om na het vissen geen rommel achter te laten. Neem altijd een vuilniszak mee, en bewaar extra vislijnen altijd in je zakken”, schreef Emre nog.

Bekijk de beelden hieronder en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: YouTube en www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.