Hij zat 50 jaar lang aan de ketting. Zie hoe deze olifant voor de eerste keer zijn vrijheid ervaart

Gedurende de laatste vijftig jaar van zijn leven moest Raju de Indische olifant de meest vreselijke leefomstandigheden verdragen. Hij was het onderwerp van verschillende vormen van mishandeling en verwaarlozing. En hij mocht nauwelijks bewegen want zijn poten waren vastgemaakt met een zware ketting. Maar toen enkele redders hem eindelijk kwamen bevrijden, werden de emoties hem teveel.

olifant

Kan je je voorstellen dat je 50 jaar vastgeketend zit? Zelfs de zwaarste misdadigers worden beter behandeld in de gevangenis. Raju leefde in een nachtmerrie die erger aanvoelde dan de dood …

Raju moest voor zijn eigenaars vooral geld opbrengen en bekommerden zich hoegenaamd niet om zijn welzijn. Toen de olifant eindelijk bevrijd werd door Wildlife SOS was hij zwaar ondervoed en kon mijn zijn botten door zijn vel zien. De reactie van Raju als hij eindelijk van zijn vrijheid kan genieten, is ronduit hartverwarmend.

Toen Raju besefte dat het team daar was om hem te redden, begon hij te huilen. “Raju was 24 uur per dag vastgeketend, een niet tolereerbare daad van dierenmishandeling. Het team was verbluft toen ze tijdens de reddingsoperatie tranen over zijn wangen zagen rollen. In ons hart wisten we dat hij besefte dat hij eindelijk bevrijd werd. Olifanten zijn majestueuze en hoog intelligente dieren. We kunnen ons alleen maar voorstellen wat voor een marteling de voorbij halve eeuw voor hem geweest moet zijn”, zei Pooja, een woordvoerder van Wildlife SOS.

DEEL deze hartverscheurende video met je vrienden op Facebook!


Bron: AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.