Hij werd als lijk in een koffer gestopt. Maar als de hulpdiensten komen, doen ze een onvoorstelbare ontdekking

Het is nauwelijks voor te stellen dat het kan gebeuren: een pitbull werd in Santa Cruz de Tenerife (Spanje) in een koffer gepropt en bij een afvalcontainer achtergelaten. Gelukkig had de hond met haar tanden nog een klein gaatje om te ademen kunnen maken. De arme hond werd nog net op tijd door de politie gevonden, alvorens ze door de vuilniswagen zou zijn opgehaald. Die zou amper 20 minuten later voorbij gekomen zijn. Haar overleven is een wonder en daarom wordt ze ook “Milagros” genoemd.

De redders sneden een groter gat in de koffer zodat ze minstens haar hele hoofd naar buiten kon steken om dan later de hele koffer te kunnen openbreken. Als ze de hond dan eindelijk helemaal bevrijd hebben, zien ze dat het hele lijf van de hond onder de bijtwonden zit.

Gelukkig kon ze na een doorgedreven behandeling bij de dierenarts helemaal van haar verwondingen herstellen en won ze langzaam maar zeker terug vertrouwen in mensen. Dat had ze door de vreselijke behandeling door haar ex-baasje helemaal verloren. Ze is nog een beetje achterdochtig maar elke dag gaat het een beetje beter.

Deze gruwelijke dierenmishandeling zorgde in de Spaanse media voor heel wat afkeer en walging. Maar dit bracht toch ook iets positief teweeg: vele mensen melden zich in het dierenasiel om Milagros te mogen adopteren. Bovendien stelt de politie alles in het werk om de dierenbeul op te sporen en te berechten.

De dader kon kort daarop gevat worden. Het ging om Sergio M.J. die samen met zijn vriendin op de hond van zijn tante paste. Sergio had nog een ander pitbull die hij altijd samen met Milagros in het appartement alleen liet. Omdat de honden het niet met elkaar konden vinden, plaatste hij ze in twee verschillende kamers.

Op zeker ogenblik liep dat echter fout af: toen Sergio op een dag thuiskwam, lag Milagros bloedend op de grond. Zijn eigen pitbull was ook gewond, maar voor de hond van zijn tante scheen er geen hulp meer te mogen baten. Hij raakte in paniek en dacht dat Milagros dood was. Omdat hij geen andere uitweg zag, vond hij er niet beter op dan om de hond in een koffer te stoppen en te dumpen bij het vuil.

wonder1

Sergio had de hond dus niet bewust mishandeld, zoals oorspronkelijk gedacht werd. Maar zelfs al is dit niet het geval: zijn beslissing om zich op deze manier van zijn huisdier te ontdoen, is respectloos en walgelijk. Dit voorbeeld toont gewoon aan dat je altijd een dierenarts moet consulteren. Gelukkig stelt Milagros het vandaag beter dan ooit!

DEEL deze mooie redding met je vrienden!


Bron: mundoanimalia en Facebook / Dailos Capote

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.