Hij probeert de jongen ervan te overtuigen, niet de gehandicapte hond te kiezen. Maar wat de jongen zegt brengt hem aan het huilen

Er bestaat een gezegde dat “de waarheid uit de kindermond komt” … en dit verhaal toont aan dat deze wijsheid helemaal klopt.

Een boer had vier puppy’s die hij moest verkopen. Hij maakte een bordje waarop hij de puppy’s te koop aanbood. Toen hij de laatste nagel in het bordje klopte, trok er iemand aan zijn shirt. Hij keek naar omlaag in de ogen van een kleine jongen.

“Excuseer”, zei hij. “Ik wil een van je puppy’s kopen”.

jongen1

“Nou ja”, greep hij zich met de handen in het haar. “Deze puppy’s hebben goede ouders en kosten een heleboel geld.”

De jongen liet zijn hoofd even hangen. Dan greep hij in zijn broekzak en schraapte al het kleingeld samen dat hij kon vinden. “Ik heb 42 cent. Is dat voldoende om eens te mogen kijken?”

“Zeker”, antwoordde de boer. En dan riep hij luid: “Dolly, hier komen!”.

Uit het hondenhok kwam Dolly tevoorschijn, gevolgd door vier schattige, pluizige hondjes. De jongen drukte zijn gezicht tussen het hek. Zijn ogen lichtten op van vreugde toen hij de puppy’s zag. Toen de honden naar het hek liepen, merkte hij dat er in het hondenhok nog iets bewoog.

Langzaam sleepte er zich een vijfde puppy uit het hok – duidelijk kleiner en zwakker dan zijn broers en zusjes.

Hij hinkte achter hen aan en probeerde hen in te halen.

“Die wil ik”, zei de jongen en wees naar de vijfde puppy.

jongen2

De boer knielde bij de jongen neer en zei: “Kleintje, die wil je heus niet. Hij zal nooit zo goed kunnen lopen en spelen als de andere puppy’s.”

Toen de jongen dat hoorde, deed hij een stap achteruit en rolde zijn broekspijp naar boven. Daaronder zat een stalen constructie rond zijn been die met zijn schoen verbonden was. Het been zag er dun en zwak uit.

Hij keek de boer aan en zei: “Kijk, ik kan zelf niet zo goed lopen en die kleine puppy heeft iemand nodig die hem begrijpt.”

Met de tranen in de ogen greep de boer de mankende puppy. Hij gaf het aan de jongen.

“Hoeveel kost hij?”, vroeg de jongen.

“Niets”, antwoordde de boer. “Liefde kost niets.”

jongen3

Dit schattige verhaal doet al enige tijd de ronde op het internet. Maar als men het leest, weet men dat de boodschap eenvoudig en duidelijk is: de wereld loopt vol mensen en dieren die iemand nodig hebben die hen begrijpt!

DEEL dit inspirerende bericht met iedereen die je liefhebt!


Bron: Reshareworthy

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.