Hij had gewoon op een paar schoenen geknabbeld, maar de eigenaar wreekte zich op de gruwelijkste manier.

Dit verhaal maakt ons sprakeloos en woedend: Cola, een amper negen maanden oude puppy uit Bangkok, deed iets wat vele kleine honden doen: hij knabbelde op de schoenen van de buur van zijn baasje. De eigenaar bood de man een financiële vergoeding aan. Maar de buur was op wraak belust. ’s Nachts hakte hij de voorste poten van de weerloze Cola af. Dan liet hij hem gewoon liggen om dood te bloeden.

cola1

Cola verloor heel wat bloed en vocht om nog zijn jonge hondenleven. Toen de dierenorganisatie Soi Dog Foundation hem vond, vielen zijn poten niet meer te redden. Maar de hond herstelde op wonderbaarlijke wijze. De jonge hond leerde als een kangoeroe op zijn achterste poten huppelen. De organisatie redde niet alleen zijn leven, maar zorgde er ook voor dat de dierenbeul gestraft werd: hoewel hij beweerde dat het een ongeval was, werd hij voor een maand naar de gevangenis gestuurd.

cola2

Omdat niemand een hond zonder poten wil adopteren, namen de werknemers van de organisatie hem mee naar huis.

cola3

En ondertussen kreeg Cola een geweldig geschenk van de organisatie: prothesen! Daarmee kan hij opnieuw rondlopen zoals een gewone hond.

cola4

Met zijn eigenaar Gill deelt Cola een bijzondere eigenschap: ook hij heeft prothesen! Tijdens de redding van een andere hond werd hij met een virus besmet. Daardoor moesten zijn twee benen geamputeerd worden. Maar dat weerhoudt hem er niet van om verder het leven van honden te redden.

cola5

Cola staat nu hopelijk nog een lang en gelukkig leven te wachten.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.