Hij doet de hond een harnas aan, wat aan het plafond van de garage vast zit. Mensen staren hem aan, totdat ze de waarheid te weten komen

De hond van Craig Mosher was zijn hele wereld. Ze werden ’s ochtends samen wakker en zagen elkaar het laatste voor het slapengaan. Maar Loois zag af en had een operatie nodig. Door een erfelijke aandoening werd Loois geboren met extra wervels. Toen de toegewijde eigenaar zijn hond in 2004 liet opereren, zou hun leven voorgoed veranderen. Loois kwam verlamd uit de operatie.

Mosher, een gepensioneerde politieagent, adopteerde Loois in 2000 nadat hij gered werd tijdens een operatie tegen pitbull kampen. Hij werd meteen verliefd op de hond.

Tijdens de operatie raakte de arts per ongeluk de ruggenwervel van de hond. Daardoor kon Loois zijn achterste poten niet meer gebruiken, en nu was Loois helemaal aangewezen op de zorgen van Mosher.

Deze opdracht lijkt overweldigend voor jou en mij, maar Mosher was vastberaden. Elke dag ging Mosher met zijn vriend wandelen, waarbij hij de rug van de hond vasthield aan de hand van een harnas rond zijn achterste poten.

Na deze wandeling ging Loois naar de garage, waar Mosher een automatisch systeem had ingericht waardoor de verlamde hond met balletjes kon spelen en andere oefeningen kon doen. Het systeem was verbonden met het plafond van de garage en werd aan het harnas van Loois bevestigd.

Deze oefeningen waren nodig om te vermijden dat de spieren van Loois zouden verschrompelen. Dit systeem was iets waarover Mosher zei dat het Loois zou helpen om een “rijpe, oude leeftijd” te bereiken.

Het was dankzij de liefde en toewijding van Mosher dat Loois een lang en voldaan leven kon leiden. Helaas moest Loois in 2011 ingeslapen worden nadat zijn wervelschijven verder afgetakeld waren en waardoor hij immens veel pijn leed.

Mosher en Loois waren familie tot op het bittere einde en bleven tot op het allerlaatste moment voor elkaar zorgen.

DEEL dit bericht als ook jij onder de indruk bent van de liefde van deze man voor zijn hond!

Bron: www.liftable.com en YouTube ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.