Man springt over de afrastering in een dierentuin om een verdrinkende chimpansee te redden

Chimpansees staan bekend als gevaarlijke dieren. Hun eindeloze kracht alleen al is voldoende om een volwassen man neer te halen. Ze zijn niet alleen sterker dan mensen, maar hebben ook de kracht om iemand te doden. Dit zoogdier, die erg dicht aanleunt bij mensen, heeft een erg agressieve natuur. Ze staan er zelfs om bekend dat ze zich tegen hun verzorgers keren, waardoor mensen vaak ver uit hun buurt moeten blijven.

chimpansee

Maar al deze angstaanjagende eigenschappen weerhielden een man er niet van om zijn eigen leven te riskeren om een chimpansee te redden.

De bezoekers van de Detroit Zoo waren in 1990 getuige van een heldhaftige actie toen een man in het water sprong om de aap genaamd Jo-Jo van de verdrinkingsdood te redden. Toen de vrachtwagenchauffeur Rick Swope de aap in het water zag spartelen, deed hij iets waar zelfs de verzorgers niet moedig genoeg voor waren.

Hij baande zich een weg in het apenverblijf, spring in het water en greep de chimpansee vast. Zijn vrouw en drie kinderen, samen met de verzorgers en een heleboel toeschouwers, keken met open mond en in shock toe.

Normaal hangt er een kabel langs het water waardoor de chimpansees niet in het water kunnen vallen, maar dat bleek die dag niet te werken. Voor Swope tussenbeide kwam, zakte de aap steeds dieper in het modderige water weg. Zonder Swope was Jo-Jo die dag zeker overleden.

Nadat Jo-Jo levenloos op de oever was blijven liggen, kwam ze langzaam toch weer bij bewustzijn.

Swope werd toegejuicht door het publiek maar bleef heel nuchter bij het hele gebeuren. De toen 33-jarige vrachtwagenchauffeur beweert dat hij niets buitengewoon had gedaan. Anders had hij het niet gehaald zei hij doodleuk …

Zij vinden deze man alvast wel een echte held!

DEEL deze spectaculaire redding met je vrienden op Facebook!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.