Het ziet eruit als een babykatje, maar het is een volwassen exemplaar. Bijzonder ras maakt z’n comeback [foto’s]

Eigenaars van huisdieren hebben het er al ontelbare keren over gehad: “Ik wou dat kat of hond eeuwig kitten of puppy bleef.” Hoe geweldig zou het niet zijn dat je huisdier voor altijd die schattigheid zou kunnen bewaren. Voor kattenliefhebbers is er alvast goed nieuws. De zogenaamde “Munchkin kat” blijft het hele leven gewoon miniatuur.

Deze kattensoort was vooral populair in de jaren ’90, maar is stilaan aan een comeback bezig. Ze zijn zo klein dat je ze nauwelijks ziet lopen, waardoor je wel voorzichtig moet zijn dat je er niet opstapt.

Dit ras is relatief nieuw en wordt gekenmerkt door zijn korte pootjes. Dit wordt veroorzaakt door een natuurlijke, genetische mutatie. Het ras werd in 1995 officieel erkend door de Internationale Katten Associatie en wekte aanvankelijk nogal wat controverse op. Er bestond immers bezorgdheid over de gezondheid en de mobiliteit van de katjes, precies omwille van hun korte pootjes.

Het beste is nog dat ze er in verschillende kleuren zijn. Er zijn toch ook wat negatieve stemmen die opgaan: “Ik vraag me af of we soms niet te ver gaan. Ze zijn echt schattig, maar ik zou geen ras kunnen steunen dat gefokt wordt om te lijden.”

Wat vind jij van deze katjes?

Laat van je horen en DEEL dit bericht met alle kattenliefhebbers die je kent!


Bron: AWM en Wikipedia

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.