Het verbod op pitbulls in Montreal is voorgoed verleden tijd

Pitbulls zullen binnenkort niet langer verboden zijn in Montreal, Canada. De stad had een verbod uitgevaardigd, maar de rechter schortte de ban meteen weer op.

“De strijd is nog lang niet over, maar we zijn al blij met deze eerste overwinning”, zei Sophie Gaillard, een advocate van de dierenbescherming van Montreal. “We zijn vooral blij dat we verder nieuwe huizen kunnen zoeken voor onze gezonde en goed opgevoede honden, ongeacht hun fysieke verschijning.”

De juridische strijd tussen dierenrechtenactivisten en de stad zal echter nog maanden aanslepen.

“Een stad heeft het recht om op haar grondgebied zelf te beslissen hoe het haar inwoners beschermt”, zei burgemeester Denis Coderre.

Nu de beslissing voorlopig ongedaan werd gemaakt, kunnen eigenaars van pitbulls opgelucht ademhalen. Ook voor de pitbulls in asielen is dit goed nieuws, want onder de nieuwe wet zouden ze niet meer geadopteerd kunnen worden en zou men ze dus moeten laten inslapen.

De stadswet was slechts enkele uren van kracht toen hij al geschorst werd door een rechter die vindt dat de procedure ten gronde tegen de stad moet afgewacht worden. Dierenrechtenactivisten vinden dat de wet vaag verwoord is en alle honden met een groot hoofd viseert.

Wat vind jij van een verbod op pitbulls?

Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht massaal om dit verbod aan te vechten!


Bron: Facebook / Nana the Earless Pibble en The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.