Het treurige verhaal over de geredde leeuw, die weigerde te slapen zonder zijn veiligheidsdeken

Voor sommigen lijkt het misschien erg schattig, en op het eerste zicht is het dat ook. Beeld je een wild dier als huisdier in. Of zelfs wilde dieren die door mensen werden grootgebracht. Enkele jaren geleden kocht een familie een leeuwenwelp voor hun twee kinderen. Ze hadden de “Leeuwenkoning” van Disney gezien en dachten dat het schattig zou zijn om hun eigen Simba te hebben. Lambert werd illegaal gekocht van een stroper – de potentiële koning van de dieren ging bij de mensen leven.

leeuw1

Naarmate Lambert ouders werd, besefte de familie dat ze eigenlijk helemaal niet voor een leeuw konden zorgen. Ze belden de Global Federation of Animal Sanctuaries toen de dierlijke instincten van Lambert de bovenhand begonnen te halen en zo werd de leeuw door de redders bij dit gezin afgehaald.

Uiteindelijk belandde Lambert bij In-Sync Exotic Wildlife and Educational Center in Texas.

leeuw2

Maar van een wild dier had hij niet meer veel weg. Lambert weigerde te scheiden van zijn veiligheidsdekentje. Wellicht koesterde hij dit dekentje omdat hij nooit afscheid kon nemen van de liefde en de genegenheid die hij als welpje kreeg.

Aanvankelijk was Lambert erg angstig in op het opvangcentrum. Hij was het immers gewend om in een echt bed met zijn baasjes te slapen. Dus gaven de redders hem een warm dekentje om toch een beetje dit gevoel terug op te wekken. En de jonge leeuw zeulde het meteen overal achter zich aan.

leeuw3

Het is onmogelijk om Lambert ooit nog in het wild vrij te laten. Het arme dier moest zelfs terug aangeleerd worden om rauw vlees te eten – iets wat hij eerder in zijn leven nooit had gekend of gegeten.

Lambert leert ons een droevige les over hoe een wild dier moet boeten voor het amusement van de mens.

DEEL het verhaal van Lambert met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.