Het leven van de zebra werd gered, nadat het beest met zijn nek in een illegale val terecht was gekomen

Een zebra werd gered nadat het dier bijna dood was gewurgd in een val die door stropers werd achtergelaten. Het dier werd opgemerkt in het Meteorite Crater Natuurreservaat in Zuid-Afrika. Er werd meteen een team van dierenartsen bijgehaald die de arme zebra verdoofden om het vervolgens te kunnen bevrijden.

Kailen Padayachee, hoofd van KaiNav die de zebra in januari vonden zei: “De zebra zat gevangen in een draadval. Dergelijke val is een eenvoudige geval gemaakt van draad, remkabels van fietsen en zelfs nylondraad. Deze vallen worden gebruikt om een brede waaier aan dieren te vangen, gaande van kleine vogels tot grote zoogdieren en zelfs neushoorns. Ze worden vooral gebruikt door stropers in Afrika en Azië.”

Om de zebra te kalmeren bedekten de redders zijn ogen met een doek en goten water over zijn huid om de hitte tegen te gaan. Dan werden er antibiotica toegediend en het antiserum tegen het verdovingsmiddel.

“Hem zien weglopen, gaf een ongelofelijk gevoel. Op dat moment zagen we de vruchten van ons werk. De reden waarom we dit doen.”

Bekijk de redding hieronder en DEEL deze helden met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.