Het is ongelooflijk wat deze vechthond elke avond voor dit meisje doet

Vechthonden hebben een behoorlijk slechte reputatie. Rassen als pitbulls bijvoorbeeld krijgen met heel wat vooroordelen van mensen af te rekenen. Maar dit verhaal bewijst dat het karakter van een hond niet noodzakelijk door het ras bepaald wordt.

Greg Heynen was iemand met vooroordelen over pitbulls. Hij voelde zich niet lekker bij de pitbull van zijn vrouw, Zack. Toen ze samen ging wonen, wist hij wel zeker dat deze hond hem haatte. De hond gedroeg zich vaak agressief en was duidelijk ongemakkelijk in het gezelschap van Greg. Greg maakte zich vooral zorgen toen ze hun eerste dochter kregen. Dit is het verhaal van Greg:

pitbull1

“Mijn vrouw en ik hadden twee honden die we al hadden voor ons huwelijk en bij elkaar brachten toen we gingen samenwonen. Haar hond was een pitbull genaamd Zack en hij haatte me. Toen onze dochter geboren werd, zei ik: “Als hij ook maar een keer gromt naar de baby, vliegt hij buiten.”

pitbull2

We brachten onze dochter naar huis van het ziekenhuis en beide honden snuffelden en likten aan haar terwijl hun staarten kwispelden. Ik moest Zack op zeker ogenblik van haar wegtrekken omdat hij maar bleef likken. Zack werd meteen de beschermer van mijn dochter en de twee waren onafscheidelijk. Als mijn dochter op een dekentje op de grond lag, had hij minstens een poot op het dekentje liggen.

pitbull5

Zack hield immens veel van mijn dochter. Als ze een beetje ouder was en naar bed ging, begeleidde hij haar naar boven. Hij wist op een of andere manier dat het tijd was om naar boven te gaan, en zou beneden aan de trappen zitten wachten om haar naar bed te volgen.

pitbull6

Helaas werd Zack vergiftigd door een ziekelijk kind van de wijk. Het was een van de ergste dagen van onze levens. Mijn vrouw en ik snikten toen we onze dochter van hem afscheid zagen nemen terwijl hij nog op de keukenvloer lag.

pitbull3

Om 8 u ’s avonds die adem ging mijn dochter naar de trap. Op dat moment beseften we alle drie wat er zou gebeuren. Na vijf jaar van voortdurende gezelschap, zou Zack er niet meer zijn om samen met haar de trap op te gaan. Ze keek naar ons met paniek en horror in de ogen.

pitbull4

Op dat moment stond mijn hond op, die ook van mijn dochter hield, maar niet zo close was als Zack, wandelde naar haar toe en stootte haar aan met zijn hoofd. Hij legde een pootje op de trap en keek haar aan. Toen wandelden ze samen naar boven om te gaan slapen.

De volgende zes jaren, tot mijn hond Sam overleed, wachtte hij elke avond onderaan de trappen. Het leek wel alsof de geest van Zack bij ons was gebleven.”

pitbull7

Wat een aangrijpend verhaal. Honden worden echt een deel van de familie. Het lijkt erop dat deze twee honden de harten van hun gezin veroverden met hun liefde en loyauteit.

DEEL dit mooie verhaal als ook jij van honden houdt!


Bron: Life With Dogs TV

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.