Het circus laat de tijger langzaam verhongeren. Na 9 maanden heeft hij kans op een nieuw leven.

Als de dierenbeschermers van “In-Sync Wildlife Rescue and Education Center” uit de Amerikaanse staat Texas de tijgerbaby Ashaa in een circus ontdekken, zijn ze geschokt. Zo een verwaarloosd dier hebben ze nog nooit gezien. Ashaa is negen maanden oud en weegt amper 13 kilo, dat is precies zoveel als een gezonde tijger van drie maanden oud.

tijger1

In dit circus bekommerden de verzorgers zich nauwelijks om de dieren en zo kwam het dat Ashaa helemaal uitgehongerd was. Vicky Keahhey, de oprichtster van de organisatie, herinnert zich nog het moment waarop ze de tijger aantroffen: “Ze had vreselijk kaal vel, haar huid was droog en vol infecties. Overval zaten slecht geheelde wonden en opgedroogd bloed.” De dierenbeschermers nemen het arme dier meteen onder hun hoede in de hoop dat ze snel zou herstellen. En langzaam aan gaat het terug bergop met Ashaa.

“Ze heeft twee keer per dag medicijnen nodig, omdat ze vol wormen zat, maar met de nodige zorgen, beweging en eten kwam ze er stilaan bovenop” vertelt Keahhey. En met de tijd kwam een wondermooie tijger tevoorschijn.

tijger2

En dat is nog niet alles: Ashaa heeft zowaar ook een nieuwe vriend gevonden: de tijger Smuggler. De twee komen steeds beter overeen en ook het vertrouwen in mensen groeit langzaam maar zeker.

tijger3

Ondertussen zijn de twee onafscheidelijk en delen ze een verblijf. Ze spelen en knuffelen samen en als de ene ergens is, is de andere ook niet ver uit de buurt.

tijger4

In de onderstaande video zien we deze beste vrienden in actie. Ashaa heeft echt geluk gehad! We mogen er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn, moest ze nog lang in dit vreselijke circus gezeten hebben.

DEEL deze prachtige redding met je vrienden op Facebook!


[sociallocker id=”11480″]

[/sociallocker]

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.