Heldhaftige vrouw brengt dankzij mond op mond beademing haar stikkende hond weer tot leven

Bijna iedereen weet wat te doen als een persoon aan het stikken is, maar slechts weinigen weten wat ze moeten doen als dat met een kat of een hond gebeurt.

Net zoals bij mensen moeten de geblokkeerde luchtwegen van een dier vrijgemaakt worden en er moet zo snel mogelijk reanimatie toegepast worden. “Net zoals bij mensen heb je drie cruciale minuten voor er hersenschade optreedt, en dan volgt meestal de dood”, zegt dierenarts John Shuler. “Je moet weten hoe je dit thuis doet.”

Afbeelding: Facebook / Emily Wicker

Gelukkig wist de eigenaar van een zesjarige Pincher genaamd Luke wat te doen toen hij zich in een snoepje verslikt had en aan het stikken was. “Ik keek in zijn mandje en hij zag er vreemd uit”, zegt eigenares Emily Wicker. “Ik zei zijn naam en hij reageerde niet, en toen ik wat dichterbij keek, merkte ik dat hij niet meer ademde.”

Wicker greep in zijn mond en haalde het hondensnoepje uit zijn keel. Zijn hartje bleek nog te kloppen. “Het moeilijkste is om de hartslag van een hond te vinden”, zei Wicker. “Hij had echt een zwakke en trage hartslag, dus ik wist dat ik niet veel tijd had om hem terug helemaal tot leven te wekken.” Wicker begon met mond-op-mond beademing en reanimatie. “Ik dacht er niet over na – ik begon het gewoon te doen.” Gelukkig had Wicker onlangs inderdaad geleerd hoe ze een dier moest reanimeren.

Afbeelding: Facebook / Emily Wicker

“De eerste ronde drukte ik op zijn borst, maar dat was gelukkig niet lang nodig”, vertelde Wicker. “Hij begon te hoesten net zoals een mens dat zou doen. Zijn luchtwegen waren nu vrij en hij maakte het goed.” Toen Shuler later vernam over wat Wicker deed om haar hond te redden, was hij verbaasd dat ze op de hoogte was. “Want niet veel mensen weten wat te doen in zo’n geval”, zei Shuler.

“Ik zou graag willen dat meer mensen leren hoe ze een dier moeten reanimeren”, zei Shuler.

Afbeelding: Facebook / Emily Wicker

Zou jij weten wat je moet doen als je dier aan het stikken is? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Facebook / Emily Wicker

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.