Heldhaftige politiehond springt voor de kogel die zijn menselijke partner had moeten doden en overleeft op wonderbaarlijke wijze

Politie- en legerhonden zijn dapper en oneindig trouw aan hun baasjes. Toen een politieagent uit Indiana onder vuur werd genomen, twijfelde zijn K-9 partner geen seconde en ving de kogel voor hem op.

Chris Vukin en zijn K-9 partner Blade voerden een routine verkeerscontrole uit. Toen ze de auto benaderden, zette een passagier het op een lopen.

Afbeelding: Chris Vukin

Vukin en Blade zetten de achtervolging in die zich verschool in een steegje en het vuur opende van zodra ze om de hoek kwamen. Blade rende onbevreesd naar de man toe en werd in het gezicht geschoten voor Vukin de man kon neerschieten. “Hij greep het wapen en redde het leven van de agent. Daar bestaat geen twijfel over. Hij ving de kogel voor de agent op”, zegt sheriff John Buncich.

Afbeelding: Chris Vukin

Blade, die al vier jaar voor het politiekorps werkte, werd naar een lokale dierenkliniek overgebracht en de dierenartsen konden de kogelfragmenten uit zijn gezicht halen. Volgens het korps stelt Blade het nu goed en moet nog een tweede operatie ondergaan om zijn gebroken kaak te herstellen.

Afbeelding: Chris Vukin

“Blade deed het voortreffelijk vandaag en redde het leven van zijn partner en we zijn dankbaar dat beiden het goed stellen”, schreef het departement nog op hun website.

Kan jij geloven wat deze dappere hond voor zijn partner deed? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: Lake County K9 Association

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.