Heb je je ooit afgevraagd waar je hond over droomt? Volgens experts gaan die dromen waarschijnlijk over jou

Honden zijn met voorsprong een van de schattigste wezens op onze Aarde. Er worden wel vaker fascinerende studies gepubliceerd over het brein en het gedrag van honden, maar dit onderzoek doet ons weer helemaal opnieuw verliefd worden op onze honden. Onlangs interviewde People de klinische en evolutionaire psycholoog Dr. Deirdre Barrett over de vraag of honden nu al of niet kunnen dromen, en zo ja, over wat ze dan dromen. Ze neemt aan dat honden inderdaad dromen. Een wel overwogen gok over wat ze dromen, zal je hart helemaal doen smelten.

hond1

Een van de beste dingen aan honden is dat ze zo trouw en liefdevol zijn. Ongeacht wat, je pluizige vriend zal altijd begripvol, onbevooroordeeld en compleet geobsedeerd door jou zijn. En volgens Dr. Deirdre Barrett van de Universiteit van Harvard zijn ze net zo loyaal en schattig in hun dromen.

hond2

Het is moeilijk om precies te zeggen waarover honden dromen, maar ook jij hebt je wellicht al wel eens afgevraagd wat er in hun kleine hoofdjes omgaat?

Gelukkig is Dr. Barrett al van kinds af aan geobsedeerd door dromen en expert in dromen van mensen, honden, katten en zelfs muizen. Ze legt uit dat ook honden de remslaap kennen – de zogenaamde rapid eye movement fase van de slaap.

hond3

Het meest hartverwarmende deel van het interview is daar waar Barrett wordt gevraagd over wat honden dan wel dromen:

“Mensen dromen over dezelfde dingen die hen bezighouden overdag, maar meer visueel en minder logisch. Er bestaat geen reden om aan te nemen dat dit bij honden anders zou zijn. Omdat honden zeer gehecht zijn aan hun baasjes, dromen ze wellicht van jouw gezicht, jouw geur en van jou plezieren of vervelen.”

hond4

Dus dit wil zeggen dat jouw hond gewoon over jou droomt, over je knuffeltjes en de tijd die jullie samen doorbrengen. Omdat jij voor je hond de belangrijkste persoon op aarde bent, zijn de gedachten van je hond ook altijd bij jou. Dus je bent in zijn gedachten én in zijn dromen! Hoe schattig is dat niet!

hond5

Ze vermeldde ook dat honden, net zoals kinderen en volwassenen, aangenamer dromen als ze zich gelukkig en veilig voelen.

hond6

Voor zover je nog meer bewijs nodig had dat honden het schattigste op Aarde zijn, dan is er nu dus het wetenschappelijk bewijs.

DEEL dit bericht met elke hondenliefhebber die je kent!


Bron: People en LittleThings.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.