Hartverwarmend moment: 8-jarige jongen met een pigmentziekte, ontmoet een hond die met hetzelfde probleem kampt

Een achtjarige jongen die aan vitiligo lijdt, ontmoette een hond met dezelfde aandoening, en vormden een bijzondere band. Carter Blanchard uit Arkansas heeft witte plekken rond zijn ogen en op zijn lichaam door een gebrek aan het huidpigment melanine. De moeder van Carter, Stephanie Adcock, zegt dat dit zijn zelfvertrouwen ernstig aantastte, maar zijn ontmoeting met Rowdy de labrador heeft hem een geweldige boost gegeven.

De hartverwarmende ontmoeting kwam er nadat Stephanie online een foto had gezien van de 14-jarige Rowdy. Daarop contacteerde ze eigenaar Niki Umbenhower die in Oregon woont. Ze bouwden een langeafstandsrelatie op, maar pas afgelopen zaterdag kon er dankzij donaties een reünie plaatsvinden.

Niki, 48, zei: “In alle eerlijkheid, het leek wel alsof ze elkaar al altijd gekend hadden. Carter wandelde binnen, deed zijn jasje uit, ging naast hem zitten en begon hem te aaien. Hij zat op de vloer te spelen en Rowdy liep rond hem en legde zich naast hem neer. Hij blafte zelfs omwille van alle energie en opwinding.”

In 2014 werd zowel bij Carter als bij Rowdy vitiligo vastgesteld. Stephanie en Niki besloten om foto’s te delen om Carter te helpen de diagnose te aanvaarden. Niki legt uit: “Stephanie toont de dingen die ik online post altijd aan Carter. We doen ook Facetime.”

De ontmoeting tussen de twee vrouwen verliep heel natuurlijk omdat ze al zoveel online gepraat hadden. “Ik wilde gewoon alles doen om Carter te helpen en dat zal ik met plezier blijven doen ook. We hebben die jongen met een bocht van 180 graden anders naar zijn eigen huid doen kijken en dat willen we graag ook voor andere kinderen doen.”

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden op Facebook!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.