Hart van familie is gebroken nadat wedstrijdofficials hun geliefde huishert doodschoten

Een familie uit Kansas was kapot van verdriet toen hun huisdier hert dat ze al 22 maanden in huis hadden op hun domein werd neergeschoten door wedstrijdofficials.

Kim McGaughey zei dat het hert echt familie was. Het hert genaamd Faline, naar het vriendje van Bambi, was een lief huisdier en er was geen enkele reden om haar te doden.

Afbeelding: The Wichita Eagle / McGaughey Family

“Het feit dat ze in ons huishouden werd opgenomen, heft ze helemaal zelf afgedwongen”, zei McGaughey. “Ze koos ervoor om te blijven. Ik heb haar nooit tegengehouden om te gaan en bij andere herten te zijn.”

Maar op 19 december kwamen er enkele jagers in de buurt van het huis van Mark en Kim McGaughey en 45 minuten later het hert neergeschoten.

Afbeelding: The Wichita Eagle / McGaughey Family

In de video gemaakt door de dochter van Kim, Taryn McGaughey, eisen ze het hert op om het te kunnen doodschieten.

In de staat Kansas is het illegaal om wilde dieren als huisdier te houden. Robin Dennison, secretaris van de administratie Wildleven en Park, zegt dat de sportjagers binnen hun bevoegdheid handelden.

Afbeelding: The Wichita Eagle / McGaughey Family

Een man van het departement beweerde dat het dier mogelijk besmettelijke ziektes droeg en op die manier verder kon verspreiden doorheen de staat. In het verslag staat: “Als we zouden weggaan en later terugkomen, zou het hert misschien al verdwenen zijn, dus moesten we het wel meteen neerschieten.”

Afbeelding: The Wichita Eagle / McGaughey Family

Kim McCaughey stelt deze haast in vraag. Binnen de 45 minuten werd het hert gedood. Ze probeerde nog drie dierentuinen te contacteren om het hert daar onder te brengen, maar er was gewoon niet genoeg tijd.

Afbeelding: The Wichita Eagle / McGaughey Family

“Nadat we haar al 22 maanden hadden, konden ze ons geen extra 12 uur gunnen om een oplossing te vinden”, zei Taryn McGaughey. “Ze zeiden dat ze bezorgd waren over onze veiligheid, maar honden en katten verspreiden veel meer ziektes dan een hert ooit kan doen.”

Afbeelding: The Wichita Eagle / McGaughey Family

De familie is verwoest door het verlies. “Ze was als een hond. Ze kwam met je gezicht naar je toe om gestreeld te worden. Ik heb foto’s van hoe we samen in de tuin liggen”, zegt Taryn nog. Faline kwam en ging wanneer het haar uitkwam. Ze werd niet vastgehouden op het domein van de familie. Ze droeg een halsbandje zodat jagers haar niet zouden doden.

Wat vind jij van de beslissing om dit hert te doden?

Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Life Daily

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.