Ze hangt van een brug, klaar om er een einde aan te maken. Maar let goed op wie er achter haar opduikt …

Op 2 mei circuleerde er een dramatische foto van The Daily Mirror online. Het toonde een groep vreemden die zich vastklampten aan een persoon die zelfmoord wilde plegen door van een brug te springen.


Wat niemand wist was dat aan de overkant van de Atlantische Oceaan dagen eerder iets gelijkaardig had plaatsgevonden. Ditmaal ging het om iemand van Tulsa in Oklahoma.

Luke Widner, een laatstejaarsstudent aan de Oral Roberts University, reed over de 71st Street Bridge over de Arkansas River. Hij zag commotie aan de balustrade van de brug en parkeerde zijn auto middenin het verkeer.

Toen ze zagen dat de vrouw in gevaar was, pakte de groep bezorgde vreemden de vrouw stevig vast. Beelden van het moment tonen hoe spannend deze ogenblikken wel waren, met de kolkende rivier onder hen.

De redders bestonden uit twee voetgangers, een fietser en een van de collega-studenten van Widner, Christi Sleiman, die de hulpdiensten belde.

De groep kon de vrouw in veiligheid tillen, waarna ze op de grond in elkaar stortte. Ze vertelde haar redders dat ze zich verloren voelde en dat ze het gevoel had dat niemand om haar gaf. Widner zegt dat hij hoopt dat deze vrouw weet dat er mensen zijn die “haar naam willen kennen.”

Hopelijk kan dit verhaal hoop bieden voor mensen die zich in dezelfde situatie geplaatst zijn. Er zijn altijd mensen die om je geven, en soms zijn dat volkomen wildvreemden. Tegelijk moet dit een herinnering zijn dat zelfs een kleine glimlach een verschil kan maken. We moeten allemaal beter nadenken over hoe we onze medemens behandelen.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Liftable en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.