Haar vriend misbruikt haar en haar hond. Maar als de pup volwassen is, doet hij DIT. Geweldig!

Volgens de National Coalition Against Domestic Violence wordt er elke negen seconden een vrouw mishandeld of geslagen. Vele van deze slachtoffers hebben huisdieren die ook bedreigd en/of verwond worden door hun agressor.

husky1

Amanda kent de pijn en het trauma dat gepaard gaat met huiselijk geweld uit eerste hand. Verschillende jaren geleden zat ze in een agressieve relatie met een vriend die haar domineerde en sloeg. Tijdens deze relatie – die begon toen ze nog een tiener was – werd ze gedwongen om afstand te nemen van haar geliefden. Dan kwam het fysieke misbruik, waardoor ze regelmatig onder het bloed en onder de blauwe plekken zat. Ze zegt dat ze zijn persoonlijke bokszak was.

Drie jaar geleden hielp ze zorgen voor enkele husky puppy’s. Ze ontwikkelde algauw een innige band met een puppy in het bijzonder genaamd Kyro. Nadat ze Kyro adopteerde was de husky nog het enige wat haar kon doen lachen en haar veilig deed voelen in de nachtmerrie waarin ze dagelijks ontwaakte.

Op een hatelijke dag ontbond de vriend van Amanda opnieuw zijn duivels, maar ditmaal niet tegen haar, maar richtte zijn woede op arme Kyro. Wacht tot je ziet wat Amanda dan deed …

husky2

Jarenlang zat Amanda Trop gevangen in een misbruikende relatie. Ze werd gedomineerd en geslagen.

Zoals vele slachtoffers van huiselijk geweld was Amanda bang om te vertrekken.

husky3

Drie jaar geleden adopteerde Amanda een verlaten husky puppy genaamd Kyro nadat ze een advertentie op Craigslist had gezien. Ze waren meteen de beste vrienden.

Kyro werd Amanda’s veilige haven wanneer haar vriend haar weer eens had geslagen of mishandeld.

husky4

Maar op een dag richtte Amanda’s vriend zijn woede op Kyro. Het was de eerste keer dat de hond en niet Amanda onder zijn fysieke terreur leed. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen.

Amanda en Kyro vertrokken samen.

husky5

Met Kyro aan haar zijde vond Amanda de kracht om haar vriend voorgoed de rug toe te keren. Het bonte duo begon te reizen en beleefden verschillende avonturen. Snel ontdekte Amanda een nieuw talent: foto’s maken.

Hun avonturen werden de redding voor Amanda. Kyro staat uiteraard altijd centraal op de foto’s.

“Tot op de dag vandaag, als ik in zijn grote blauwe ogen kijk, weet ik dat hij weet dat ik hem gered heb en hij mij” schrijft ze op Buzzfeed.

Amanda gebruikt nu de sociale media om haar vrienden en volgers op de hoogte te houden van haar avonturen.

husky6

“Het is niet gemakkelijk om aan het verleden te denken, maar mijn doel is om andere slachtoffers te inspireren” schrijft Amanda. “Je zult jezelf opnieuw vinden en ik vond mijn vierbenige vriend – wie weet waar de jouwe aan het wachten is?”

husky7

DEEL als ook jij vindt dat de hond de beste vriend van de mens is!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.