Haar ouders dwingen haar om ZO naar school te gaan. Elke dag kwam ze huilend thuis.

De 11-jarige Kaylee Olson is een perfect gelukkig meisje uit Utah met een grote passie: mode. Ze houdt ervan om nieuwe kledij aan te trekken en zich mooi op te maken. Ze besteedt echter teveel aandacht aan het uiterlijke. Kaylee pest een klasgenootje die zich geen mooie kledij kan veroorloven. Ze beschimpt haar: “Je bent dom en je ziet er slordig uit. Je ziet er gek uit!”

Haar stiefmoeder was erg geschokt toen ze dit hoorde. Pesterijen zou ze niet tolereren. Dus zocht ze naar een manier om haar stiefdochter een beetje respect bij te brengen. Dan heeft ze een geweldig idee:

484a5ad5136fc78b332810a7080a1ab5-800x379

Ze gaat met haar Kaylee winkelen. In een tweedehands kledijwinkel zou ze de “lelijkste spulletjes” uitkiezen, en terwijl ze aanvankelijk nog veel plezier heeft, beseft ze niet dat ze deze kledij de volgende twee dagen zal moeten dragen …

… zo zou ze kunnen leren hoe het voelt om aan de andere kant te staan. Ze kon niet geloven dat haar ouders haar hiertoe zouden dwingen en zo was begrijpelijk dan ook niet echt enthousiast. Want plotseling was zij het mikpunt van spot. De andere kinderen dreven de spot met haar en nu voelt Kaylee uit eerste hand hoe het is als anderen je belachelijk maken. Dus ze leert haar lesje snel – het gaat om de mensen, niet om de kledij. Ze kreeg een heel andere kijk en kan zich nu inleven hoe haar klasgenootje zich voelde. Kaylee verontschuldigde zich bij het meisje dat ze eerder had gepest. Het beste van het verhaal: de meisjes ontdekten hun gelijkenissen en zijn nu de beste vriendinnetjes.

Kaylee heeft haar lesje wel geleerd en weet nu wat het is om geplaagd te worden. Ze vindt het ook helemaal goed dat ze haar les op deze manier heeft geleerd. Maar in heel Amerika wordt nu gediscuteerd of het de eigenwaarde van de kinderen niet al te zeer aantast – wat dank jij hierover? Als jij deze creatieve les goedkeurt en vindt dat kinderen meer respect voor elkaar moeten hebben, deel deze video dan met iedereen die je kent.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.