Haar dokter raakte in paniek toen hij de tweeling ZO op de echo zag. Wat hij dan doet? WONDERLIJK!

Toen Shellie Tucker en haar echtgenoot Greg 20 weken zwanger waren, stond hen een grote verrassing te wachten. De arts vertelde hen dat ze een tweeling zou krijgen. Maar het was niet alleen goed nieuws. De tweeling was vergroeid aan de borst; ze deelden het middenrif, de lever en waren verbonden rond het weefsel aan het hart. Artsen vertelden Shellie dat het beter zou zijn om de zwangerschap af te breken omdat de baby’s de afscheiding nooit zouden overleven.

tweeling

Dus baden de Tuckers tot God en het antwoord viel hen in de schoot.

“We waren het er beiden over eens dat het niet eerlijk zou zijn om hen geen kans te geven” vertelde Greg Tucker. Ondanks de slechte verwachtingen besloten de twee om de baby’s toch te houden, nadat ze een tweede advies van een ander hospitaal hadden gevraagd.

CNN berichtte hierover als volgt:

“De algemene overlevingskans van vergroeide tweelingen varieert tussen 5% en 25%, met ongeveer 75% waarbij na een operationele scheiding slechts een van de twee blijft leven.”

Shellie beviel via een keizersnede van Allison en Amelia en was meteen diep onder de indruk van deze vreugdevolle bundeltjes. “Ik zei onmiddellijk dat ze prachtig waren. Ze hielden zich beiden vast aan mijn vingers en schreeuwden. Toen wisten we dat we de juiste beslissing hadden gemaakt” zei ze. Toen de kleine meisjes negen maanden oud waren, verzamelden zich 40 artsen om de scheiding uit te voeren. De operatie duurde niet minder dan 7 uur en was een klinkend succes.

Bekijk de onderstaande video om te ontdekken hoe de ondertussen 2-jarige meisjes het nu stellen. DEEL dit wonder van de medische wetenschap met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.