Haan sluipt dolgraag naar familieleden toe op de momenten dat ze hem het minst verwachten

Elke ochtend springt deze haan van de bank, rent de trappen op, springt op het bed van zijn eigenaars en brengt zijn hoofd op ongeveer vijf centimeter van de hoofden van zijn slapende eigenaars.

En zet dan zijn keel open!

haan1

“Hij doet geen kukeleku”, zegt zijn eigenaar Rara Subramanyan. Het is meer iets als brullen. Deze ochtendlijke routine is een van de vele geneugtes van het leven als je een huis deelt met een haan genaamd Mr. P-Blizzard.

Dit is de wereld van de haan: Subramanyan, haar echtgenoot, Brian Kelly, hun twee kinderen, drie katten en een puppy.

haan2

Hij werd tijdens een zware storm gevonden onder een auto op een autokerkhof. Vandaar de naam Blizzard …

Subramanyan en Kelly waren in november 2014 onderweg naar huis toen ze op een radionetwerk voor dieren hoorden over een verdwaalde haan. Ze stopten meteen in Erin, het dorpje waar de haan voor het laatst gezien was.

Ze werden naar een autowrak geleid waar Blizzard onder zat.

haan3

“Ik vroeg Brian of we de haan even konden houden”, herinnert ze zich. “Ik speurde een beetje op het internet en ontdekte dat hanen gemakkelijk als huisdier gehouden kunnen worden en dat er zelfs speciale luiers op de markt waren – die ik meteen bestelde.”

haan4

“Hij slaapt gewoon in huis en beschouwt het een beetje als zijn kippenren”, legt Subramanyan uit. “Hij is misschien wel klein maar heeft een sterk karakter!”

haan5

Sterker nog, Blizzard heeft 25 verschillende geluidjes om zijn wensen duidelijk te maken. “Ze betekenen allemaal iets anders”, legt Subramanyan uit. “Hij kraait ’s ochtends, doorgaans rond 7 uur. Hij kraait als er iemand binnenkomt. Hij kraait ’s avonds als het ware om te zeggen dat de avond is aangebroken en het rustiger aan te doen.”

haan6

“De drie katten en onze hond behandelen hem alsof hij de lakens uitdeelt”, zegt ze nog. Soms slaapt hij op de trap in een diepe, diepe slaap. En op die manier jaagt hij zijn moeder de stuipen op het lijf.

haan7

Blizzard blijkt ook erg beschermend te zijn. Hij houdt ervan om de mensen die hij tolereert te beschermen.

DEEL deze eigenzinnige haan met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.