Gynaecoloog liegt over baby van zwangere moeder. 15 maanden later merkt ze wat ze in haar handen heeft.

Courtney was verheugd toen ze vernam dat ze van haar derde dochter zwanger was. Maar nog tijdens de zwangerschap werd vastgesteld dat Emersyn “Emmy” Faith het downsyndroom had. Ze zocht steun bij haar gynaecoloog, maar in plaats daarvan kreeg ze iets heel anders.

baby1

De moeder van drie uit Sanford, Florida, zegt dat haar arts niet alleen suggereerde om de zwangerschap af te breken, maar ze zette haar ook onder de druk om dit toch te doen toen ze weigerde. Haar arts suggereerde herhaaldelijk dat ze de gehandicapte baby moest aborteren omdat de levenskwaliteit van haar hele gezin eronder zou lijden.

Toen Courtney nog zwanger was, wilde ze haar arts zoveel zeggen ter verdediging van haar geliefde baby – maar ze vond gewoon de moed niet. Sterker nog, het duurde meer dan een jaar voor ze de moed vond om hem eindelijk een brief te schrijven. Uiteindelijk gingen zij en Emmy (ondertussen 15 maanden oud) samen een brief posten. Courtney deelde haar woorden ook op Facebook waar ze sindsdien viraal gaan.

“Geachte dokter,

Een vriend vertelde me onlangs dat haar gynaecoloog haar bij het zien van de echografie zou zeggen “Hij is perfect”. Eens haar zoon met down geboren werd, bezocht ze de dokter opnieuw.

Hij leek naar de kleine jongen en zei: “Ik heb het je toch gezegd. Hij is perfect.”

baby2

“Haar verhaal verscheurde me. Ik was zo dankbaar voor de ervaring van mijn vriendin, maar ik was ook een beetje bitter want ik had gewild dat jij die dokter was geweest.

Ik kwam naar je toe in de moeilijkste periode van mijn leven. Ik was bang, angstig en totaal wanhopig. Ik wist de waarheid over mijn baby nog niet en dat is precies wat ik van jou nodig had. Maar in plaats van steun en aanmoediging, wilde je dat we ons kind beëindigden. Ik zei je haar naam en je vroeg ons opnieuw of we wel begrepen hoe slecht onze levenskwaliteit zou worden met een kind met het syndroom van down.

Je suggereerde om onze beslissing om de zwangerschap verder te zetten te herzien.”

baby3

“Vanaf het eerste bezoek begon ik onze consultatie te vrezen. De moeilijkste periode in mijn leven werd bijna ondraaglijk omdat je me de waarheid niet vertelde.

Mijn kind was perfect.

Ik ben niet boos, niet bitter. Ik ben gewoon droevig dat de kleine hartslagen die je dagelijks ziet je niet met vreugde vervullen. Ik ben droevig dat je zegt dat een baby met down onze levenskwaliteit zal aantasten. En mijn hart breekt als ik weet dat je misschien vandaag nog precies hetzelfde tegen een moeder hebt gezegd. Ik ben vooral droevig dat je nooit het voorrecht zal hebben om mijn dochter Emersyn te leren kennen.”

baby4

“Want weet je, Emersyn heeft ons niet alleen meer kwaliteit in het leven gebracht, ze heeft het hart van duizenden geraakt. Ze geeft ons een doel en vreugde die onmogelijk onder woorden te brengen zijn. Ze geeft ons grotere glimlachen, meer lachjes en zoete kussen dan we ooit hadden kunnen dromen. Ze opende onze ogen voor echte schoonheid en pure liefde.”

baby5

“Dus mijn wens is dat geen enkele persoon moet doormaken wat ik moest meemaken. Mijn wens is dat je bij elke echofoto opnieuw de ware schoonheid en pure liefde zou zien.

En mijn wens is dat wanneer je de volgende baby met down in de baarmoeder van een moeder ziet je zult zeggen:

Jouw kind is absoluut perfect.”

Wat een krachtige veroordeling!

DEEL dit prachtige verhaal met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.