‘Gruwelijke’ ijsbaan laat duizenden dieren onder het ijs bevriezen

Een Japans pretpark besliste onlangs om haar ijsbaan op de meest bizarre manier ooit “op te smukken” – door duizenden echte vissen onder het ijs te bevriezen.

Space World, gesitueerd in de Japanse stad Kitakyushu, opende de ijsbaan eerder deze maand. Onder ijsbaan zijn niet minder dan 5.000 vissen, krabben en andere zeewezens te zien – op een foto zien we hoe de vissen zelfs met hun mond open boven het ijs zitten.

vissen1

In een Facebookpost die de opening van de ijsbaan aankondigt, staat te lezen: “Ik ben aan het verdrinken … ik stik.”

Maar het publiek moest hier niets van weten.

vissen2

De verontwaardiging op de sociale media was overweldigend. Over de hele wereld reageren mensen geschokt op deze nieuwe ijsbaan.

vissen3

Het park reageert verrast en beweert dat de vis al dood was en gewoon op de markt werd aangekocht. Maar toch waren mensen nog geschokt over dit nodeloos leed en verlies.

vissen5

“Dit is gewoon ongelofelijk”, schreef Naomi Rose, een zeebioloog aan het Animal Welfare Institute. “Ik dacht eerst dat het een grap was, maar dat is het niet. Het enige goed hieraan is, is de reactie van het publiek.”

vissen6

“Zolang mensen dieren als amusement blijven zien, zal dit blijven gebeuren”, voegde ze er nog aan toe.

In dit geval heeft het publiek echter gewonnen. Het pretpark sloot de attractie als gevolg van de internationale storm van verontwaardiging en protest.

De manager Toshimi Takeda verklaarde: “We kregen eindeloze reacties op dit project … Het spijt ons en beslisten om de attractie te sluiten.” Hij zei ook nog dat ze een gepaste ceremonie zullen houden voor de dode dieren voor ze als meststoffen te zullen gebruiken.

Wat vind jij van deze attractie?

Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.