Goudvis, die niet rechtop kon zwemmen, wordt voorzien van een ‘rolstoeltje’

Een goudvis met een ongeneeslijke blaasziekte kreeg een “rolstoeltje” zodat het terug zou kunnen zwemmen. De uitvinder van het apparaat, Derek uit San Antonio, Texas, gaf de vis deze rolstoel nadat een klant hem bij het aquarium waar hij werkt benaderde en hem over de ziekte vroeg. De vis lijdt aan een blaasziekte waardoor hij zijn bewegingen in het water niet meer kan controleren.

De zwemblaas is een orgaan dat de stabiliteit van de vis in het water regelt, maar als het geïnfecteerd raakt, kan het ertoe leiden dat een vis ondersteboven gaat zwemmen of komt bovendrijven.

De vis in kwestie kon zich niet meer recht houden en zat vaak vast op de bodem van de tank. Toen bleek dat een ander dieet en waterbehandelingen niet hielpen, besloot Derek om een “goudvis rolstoel” te maken.

Derek vertelde Buzzfeed News: “Ik gebruikte wat luchtbuisjes die normaal rond de tank zitten en die plaatste ik rond de goudvis. Ik maakte er als het ware een soort stoeltje van. Vervolgens bracht ik gewichtjes aan de onderkant aan.”

Later verbeterde hij het stoeltje nog nadat de eerste zo’n succes was gebleken. Het nieuwe model maakte gebruik van zachter materiaal rond het lichaam van de vis.

 

Derek deelde ondertussen een update waarin hij meedeelt dat de vis het goed stelt. DEEL deze geweldige uitvinding met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK en Twitter

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.