Goedmoedig plaatst de man eten en water op het graf. Wat hij de volgende dag ontdekt, maakt hem sprakeloos

De 28-jarige Keli Keningau Prayitno woont op het Indonesische eiland Java en heeft in zijn leven al heel wat meegemaakt. Maar als hij op een dag op een begraafplaats een bijzondere kat op een grafsteen ziet zitten, is hij diep ontroerd.

katten1

Toen hij de kat daar voor de eerste keer zag, dacht hij dat ze daar woonde. Hij laat water en voedsel voor de kat achter en vervolgt zijn weg.

katten2

Maar de volgende dag hoort hij weer het gejammer van de kat. De kat ligt weer op dezelfde grafsteen – zonder eten of water. Keli besluit de kat wat beter in de gaten te houden. Ditmaal gaat hij een beetje dichterbij, en ziet hij dat de kat er niet als een zwerfkat uitziet.

katten3

De proces herhaalt zich zo enkele dagen. Telkens laat hij water en eten achter, tot hij besluit om het katje te adopteren.

katten4

Maar iets verandert niet: wat Keli ook doet, elke dag wordt de kat aangezogen door de grafsteen. Keli besluit de zaak wat beter te onderzoeken en hij ontdekt iets ongelofelijk: “De kat komt al een jaar lang naar het graf van haar baasje. Ze wil gewoon niet naar huis. Ze slaapt en miauwt op het graf. Blijkbaar mist ze haar eigenares heel erg.”

katten6

Keli verzorgt de kat verder terwijl ze verder rouwt. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe sterk de band tussen deze kat en haar baasje wel geweest moet zijn.

DEEL deze toegewijde kat met je vrienden!


Bron: LittleThings en Bored Panda

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.