Giraffe April is na bijna 2 maanden wachten eindelijk bevallen

Op 23 februari was het eindelijk zover! Dat was namelijk de dag dat de wereld verliefd werd op April de giraf. Verschillende websites begonnen de bevalling van April live uit te zenden. Op dat moment leek het erop dat April elk moment zou kunnen bevallen. Maar mevrouw April genoot om nog wat van de aandacht te genieten. Pas na bijna twee maanden wachten, beviel ze eindelijk van haar baby.

April is een vijftienjarige giraf die in het Animal Adventure Park in Harpursville, New York verblijft. De nieuwe kalfje is al haar vierde baby. Giraffen zijn tussen de 13 en 15 maanden zwanger. Maar de bevalling van April overschreed ruimschoots de verwachte datum van midden februari.

Dit “girafje kijken” ging dagen en weken voort, en na een maand begonnen de mensen te speculeren hoe lang de bevalling zou duren. En die speculaties zouden bijna twee maanden aanhouden …

Giraffen verbergen zich instinctief wanneer ze gaan bevallen om zichzelf en de baby te beschermen tegen roofdieren. Maar April hoefde zich in dit geval geen zorgen te maken. De voornaamste bezoeker was immers papa giraf Oliver die regelmatig kwam kijken of April het goed stelde.

Hieronder kan je de beelden van de geboorte bekijken. Vanaf minuut 35 zien we het kleintje met z’n hoeven uit mama hangen en vanaf minuut 48 begint ze daadwerkelijk te bevallen. DEEL dit fascinerende bericht met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.