Giftige ratelslang valt 7-jarige aan. Familiehond offert zijn lichaam op om haar te beschermen

Twee maanden geleden redde de familie DeLuca uit Tampa in Florida een Duitse Herder genaamd Haus uit een lokaal asiel. Nu deed Haus hen een gunst terug. Enkele dagen geleden was de tweejarige Haus buiten aan het spelen met zijn zevenjarige beste vriendin Molly toen het ondenkbare gebeurde. Een Oost-Europese ratelslang was in de tuin gekropen en kwam akelig dichtbij Molly. Deze ratelslang is erg giftig en gekend voor zijn dodelijke beet.

slang1

Zonder aarzeling sprong Haus voor Molly en beschermde haar tegen de ratelslang. Hoewel de familie DeLuca eerst niet goed wist wat er gebeurd was, konden ze duidelijk zien dat er iets met Haus scheelde. Hij bloedde, waarop de familie hem onmiddellijk naar de dierenarts bracht.

Donya Deluca vertelt: “Hij bleef maar naar achter en naar voor springen … dat deed hij drie keer. Hij had ook de kans om weg te lopen, maar dat deed hij niet.” Ze weet dat hij Molly probeerde te beschermen door zich tussen het kind en de ratelslang te plaatsen.

slang2

De dierenarts scheerde zijn poot en hij zag de contouren van een ratelslangbeet – drie bijtwonden om precies te zijn. Het gif van de slang had de nieren van Haus beschadigd, maar de dokters dachten dat hij het wel zou halen. Maar de kost van de behandeling zou niet goedkoop zijn. Elke dag op intensieve zorgen kost ongeveer 1000 tot 1.500 dollar en het antigif kost 618 dollar.

slang3

Maar het internet schoot de familie DeLuca ter hulp. Er werd een GoFundMe pagina opgericht en het vooropgestelde doel van 28.000 dollar werd ruim overschreden. Op dit moment werd er al 52.549 dollar geschonken.

De familie DeLuca is uiteraard erg dankbaar voor de heldendaad van hun geliefde hond. “Het toont dat onze geredde hond ons dubbel en dik terugbetaalde door mijn familie te beschermen”, zei Adam DeLuca nog.

DEEL deze heldendaad met je vrienden op Facebook!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.