Geredde pup is zo dankbaar voor zijn 2e kans op een fijn leven, dat hij zichzelf bezeert tijdens het kwispelen!

De dierenbeschermers in Brockton aan de Amerikaanse oostkust zijn geschokt: nog nooit hebben ze een hond gezien die er zo erg aan toe is. Het dier liep gewoon met open wonden door de straat. Het duurt even voor ze hem kunnen vangen om hem te verzorgen. Dan wordt de ernst van de verwondingen pas echt duidelijk.

Afbeelding: The Forever Dog

Ze wassen de hond en verzorgen zijn verwondingen. Uit onderzoek blijkt dat hij ongeveer een jaar oud moet zijn. Hij weegt echter amper 7 kg, wat gevaarlijk weinig is voor een hond van zijn leeftijd. Hij moet vreselijke dingen meegemaakt hebben en moet dringend opgelapt worden.

Afbeelding: The Forever Dog

Eerst is hij nog een beetje wantrouwig, maar algauw doet hij niets liever dan zijn verzorgers kusjes geven. Daarom krijgt hij de naam XO (d.i. kussen in het Engels). Hij beseft nu pas echt dat hij in veiligheid is. Hij is zo opgewonden dat hij het “Happy Tail” syndroom krijgt. Dit is een toestand waarbij honden ongecontroleerd met hun staart kwispelen en zichzelf daardoor kunnen verwonden. Zo ook XO: Hij is zo blij dat hij gered werd dat hij tot bloedens toe met zijn staart kwispelt. Langzamerhand krijgen ze deze toestand eindelijk onder controle. XO wordt ondergebracht bij de organisatie “Second Chance Rescue” totdat hij geadopteerd kan worden.

Afbeelding: The Forever Dog

Alyssa Ellman, een medewerkster van de organisatie, herinnert zich: “Toen ik hem voor het eerst zag, kon ik wel huilen. Het brak mijn hart om zo een kereltje in zo een slechte toestand te zien.” Maar XO boekt een geweldige vooruitgang, de wonden helen, hij komt 6 kg bij en wordt uiteindelijk door een liefdevolle familie geadopteerd. Hij draagt nog wel sporen van zijn zwaar verleden, maar pas nu wordt duidelijk wat voor een prachtige kerel XO wel is.

Afbeelding: The Forever Dog

En hij moet nooit meer alleen zijn! Zijn pleegmoeder neemt hem mee naar kantoor waar hij in een reusachtig bed kan slapen en veel lekkers krijgt. Hier kan hij in alle rust vergeten wat hij allemaal meegemaakt heeft.

Afbeelding: The Forever Dog

XO heeft echt geluk gehad.

Afbeelding: The Forever Dog

DEEL deze geweldige transformatie met elke hondenliefhebber die je kent!

Bron: The Forever Dog

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.