Geredde pitbull en eenzame kip maken hernieuwd kennis met de liefde dankzij hun onwaarschijnlijke vriendschap

Het is gemakkelijk om verliefd te worden op vierbenige vrienden, maar voor Crystalyn Corso en haar echtgenoot werd die liefde ook uitgebreid naar hun gevederde tweebenige vriend. Het begon allemaal toen het koppel uit California verliefd werd op de kip van hun huisbaas. Toen deze kip overleed, misten ze het om een kip in de buurt te hebben en adopteerden er zelf eentje.

kip1

Corso vond een amateur kippenkweker die onmogelijk voor zijn talrijke kippen kon zorgen. Daarom vertoonden enkelen onder hen tekenen van verwaarlozing en de kweker wilde niets liever dan ervoor zorgen dat ze toch een goede thuis hadden.

“Toen we daar toekwamen, werd het ons meteen duidelijk dat we de twee kippen die ons het hardste nodig hadden moesten meenemen”, vertelde Corso. “De man vertelde ons dat als we deze twee zouden nemen, we hun leven dan zouden redden. Dus dat was precies wat we deden.”

kip2

Het stel adopteerde Rosie en Daisy die in veel te kleine kooien werden gehouden en nooit van de buitenlucht hadden kunnen genieten. Ze waren ondervoed en kaal.

kip3

Drie jaar later stierf Daisy en bleef Rose alleen achter en ze leek niet meteen interesse te hebben om met iemand anders op te trekken. Maar blijkt dat kippen wel degelijk graag vriendjes maken en soms zijn die vrienden best onverwacht.

kip4

Want toen kwam Maggie op de proppen!

kip5

Crystalyn Corso had Maggie gevonden toen de hond moederziel alleen door de straten van Compton, California, ronddoolde. De pitbull zat helemaal onder de vlooien en was blijkbaar ook recent bevallen. Ze leek ook littekens te hebben van een aanrijding. Corso hoorde een beetje rond, maar niemand scheen te weten waar deze hond vandaan kwam. En dus ging Maggie met Corso mee naar huis.

Maar wat vindt Rosie hier eigenlijk van?

kip6

Rosie zette het niet op een lopen zoals ze bij andere dieren deed. Nee, Rosie bleef lekker zitten en bleek bijzonder veel interesse te hebben voor Maggie. En ook Maggie leek behoefte te hebben aan een nieuwe vriendin.

kip7

Algauw knuffelden Maggie en Rosie zich tegen elkaar aan en vielen in slaap.

En de rest is geschiedenis.

kip8

Vandaag zijn Maggie en Rosie de beste vrienden en delen ze hun bed, eten en water. “Maggie lijkt de rol van kippenbeschermer op zich genomen te hebben”, zegt Corso. “Ze wendt haar ogen geen seconde af van haar kleine zusje.”

kip9

Ze zijn voortdurend samen en soms gaan ze ook met hun tweetjes het bos verkennen – onder menselijk toezicht uiteraard.

kip10

En soms liggen ze ook gewoon lekker te chillen in de tuin en van het zonnetje te genieten. En tijd om te knuffelen is er altijd natuurlijk!

Wat ook de reden achter hun vriendschap is, het is een hechte band en het gaf twee eenzame wezens iemand om van te houden.

Heb jij zelf ervaring met onwaarschijnlijke vriendschappen tussen dieren? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Instagram/apooch_and_achooch (Crystal Corso)

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.