Geredde kat tovert haar scheve kaak om in een prachtige glimlach

Voor een kat genaamd Duchess weerhoudt een gebroken kaak haar er niet van om de koningin van haar koninkrijk te zijn.

In de herfst van oktober 2015 arriveerde deze zwerfkat in het Adobe Animal Hospital and Clinic in Texas nadat ze door een auto was aangereden. Een barmhartige Samaritaan bracht haar naar de dierenkliniek.

“De meeste plaatsen zouden haar laten inslapen hebben, maar op een of andere manier had Duchess geluk”, zei Crystal Tate, een medewerker van de kliniek.

Het personeel wilde haar niet zomaar opgeven en ze opereerden de kat aan haar zwaar gehavende kaak.

Maar het avontuur van Duchess eindigt hier niet. Ze zou nog een maand in het asiel verblijven om te herstellen. In deze periode moest ze door een tube eten en kreeg ze nog tal van medicijnen voorgeschreven. Haar overlevingskansen waren toen eerder beperkt.

Maar Duchess was een vechter. Ze overleefde het ergste en uiteindelijk bleef ze achter met een scheve kaak waardoor ze nog altijd moeilijkheden heeft om haar mond te openen en te eten.

Maar Tate werd helemaal verliefd op haar.

“Ik ontmoette haar toen ze de eerste dag bij ons was in de kliniek. Haar mond begon een beetje te genezen en ze was nog erg dun. De minste miauw wekte mijn aandacht – ik zag zoveel verdriet in haar ogen, maar haar gespin toonde zoveel liefde en hoop”, zei Tate.

Toen de dokters vroegen of ze Duchess mee naar huis wilde nemen, wist ze dat de twee voor elkaar voorbestemd waren.

Duchess is nu drie jaar oud en ze deelt het huis van Tate met grote broer Joshua, een Siberische husky, Peaches, een bichon, en Oliver, haar kattenbroertje.

Duchess kan wel alleen voeding uit blik eten voor zover het gemengd is met water en een beetje soepachtig is.

DEEL deze dankbare kat met je vrienden!

Bron: The Dodo en Facebook / Duchess – The Miracle Kitty

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.