Geredde hond maakt zijn nieuwe vrouwtje wakker om haar op haar eigen lieve wijze te bedanken

Geredde honden zijn net zo lief en schattig als andere honden – alleen bestaat de kans dat ze een beetje schuchter zijn in het bijzijn van vreemden. Hoewel ze soms bang overkomen, zullen deze honden opnieuw leren te vertrouwen, zolang ze maar met liefde overladen worden. Bij honden die geleden hebben onder misbruik of mishandeling duurt dit proces doorgaans echter langer.

Dat was ook het geval voor de arme Niya, die opgepikt werd door Kimberley Slown van het Gibson County Animal Shelter nadat ze door haar vorige eigenaar achtergelaten werd. Hoewel Niya veel tijd nodig had om zich aan te passen en terug een blije en vrolijke hond te worden, had ze zo haar eigen manier om haar redder te bedanken.

Er zaten wondjes rond haar snuit wat suggereerde dat ze een gemuilkorfd werd. Het misbruik was duidelijk in alle opzichten want ze was te bang om te bewegen en moest uit de auto gedragen worden.

Toen ze in het huis van Slown kwam, kroop ze meteen in een hoekje en wilde de hele nacht en de volgende dag niet bewegen. Zo te zien, zou ze niet gauw gaan openbloeien. Maar tijdens de nacht werd Slown plotseling gewekt door iets. Ze keek rond in het donker en voelde een warme adem op haar hand.

Het was Niya!

“Ze zat op mijn hand te ademen en toen ik wakker werd, begon ik haar onmiddellijk te strelen en tegen haar te praten” legde ze uit.

Het leek wel alsof Niya wilde zeggen, “Bedankt om mij te redden!” Geleidelijk aan herstelt Niya van haar emotionele wonden. Ze is dan wel misschien gebroken door haar vorige eigenaar, toch toont ze de wilskracht om deze donkere periode in haar leven achter zich te laten.

En hoe meer liefde ze krijgt, hoe meer ze open bloeit – het is slechts een kwestie van tijd voor ze weer een gelukkige en vrolijke hond is!

DEEL deze ongelofelijke redding met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: The Dodo en LittleThings

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.