Gered aardvarken denkt dat ze 1 van de honden is

Toen Gertie het aardvarken toekwam in het ZURI Orphanage in Namibië was ze zwak, uitgedroogd en bedekt met zweren. Ze had ook haar mama verloren.

1

Gelukkig wist Erika de Jager, oprichtster van het opvangcentrum, precies hoe ze voor Gertie moest zorgen. Ze bracht haar groot met het flesje en liet haar in de hondenmandjes slapen zolang ze maar wilde.

2

Aardvarkens zijn nachtdieren, maar toen Gertie nog klein was, sliep ze vrijwel dag en nacht.

3

Nu Gertie wat ouder is – de Jager schat haar vier maanden – is ze nog te jong om in het wild vrijgelaten te worden. Maar ze is heel erg speels – vooral wanneer het bedtijd is voor de Jager.

“Gisterenavond rond middernacht besliste ze dat het tijd was om te spelen. Ik probeerde te slapen maar ze stond met haar kleine pootjes op bed. Het enige wat ik zag waren haar grote oren.”

4

Gertie houdt ook erg veel van uitstapjes. Ze is vooral dol op de Jack Russels van de buren, Krummel en Zettie.

5

“Krummel werd als eerste verliefd”, zegt de Jager. “Ze liet Gertie geen seconde alleen. Ze volgde haar overal. Soms hebben honden een sterk moederinstinct en zorgen ze voor baby’s, zelfs al zijn die niet van hen. Ik denk dat Krummel ook zo is.”

6

Zettie was aanvankelijk iets meer terughoudend. “Ze was een beetje bang van Gertie. Maar van zodra ze besefte dat Gertie een geweldige nieuwe vriend was, was ze de gelukkigste puppy ooit.”

7

Nu wil Zettie niets liever dan spelen en spelen …

8

Gertie heeft nu wel hondenvrienden, maar de Jager hoopt dat ze ooit andere aardvarkens kan ontmoeten.

“Ze eet nog niet zelfstandig. Ze krijgt nog steeds van het flesje. Gertie zal nog een lange tijd bij ons verblijven. Zelfs mijn personeel is een beetje droevig omdat ze zo snel groeit.”

DEEL deze mooie vriendschap met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.