Gemeente weigert verlamde hond te helpen, totdat een vakantie vierend model ziet hoe hij zichzelf voortsleept op het strand

Tijdens een vakantie in Thailand merkte een Canadese toerist Meagan Penman een verlamde hond op die zich over het strand voortsleepte. Meagan wilde de zwaar gehavende hond onmiddellijk helpen. De hond had een vreselijk motorongeluk overleefd en wie ook zijn eigenaar was, deed er niets aan om het arme dier te helpen. In Thailand kon ze geen redders vinden die hem wilden opvangen – maar ze wist dat hij zonder hulp gauw zou sterven.

Meagan Penman is een Canadees model die in Thailand op reis was.

hond1

In Thailand ontdekte Meagan een verlamde hond die zich over het strand voortsleepte. Ze nam hem mee naar de lokale dierenarts en die stelde vast dat zijn ruggenwervel gebroken was.

hond2

Omwille van zijn extreme toestand wilde geen enkele organisatie in Thailand hem opnemen. Dus beloofde Meagan plechtig om een manier te vinden om hem mee naar Canada te kunnen nemen.

hond3

Hem overzee krijgen, was geen eenvoudige opdracht, maar dankzij online donors kreeg ze 2.000 dollar bijeen om de reis te helpen betalen.

hond4

Het verhaal van Leo was zo ongelofelijk dat het zelfs het lokale nieuws haalde.

hond5

Twee maanden na zijn redding zou Leo eindelijk naar zijn nieuwe thuis kunnen vertrekken.

hond6

Zelfs na een lange vlucht was Leo gelukkig en rustig.

hond7

Door haar baan en woonsituatie kon Meagan de hond niet zelf opnemen. Via de Facebookpagina van Leo vond ze echter wel een pleeggezin bij de geweldige dame genaamd Jamie.

hond8

Dankzij donaties konden de hoog oplopende medische rekeningen van Leo betaald worden. Kg Carts, een bedrijf gespecialiseerd in protheses en hulpmiddelen voor honden, maakte zelfs een rolstoeltje voor hem.

hond9

Leo heeft zich erg goed aangepast, en dat ondanks zijn moeilijk verleden en zijn beperkingen.

hond10

Hij onderging al verschillende operaties wegens de problemen aan zijn urinewegen, maar totdat een oplossing is gevonden …

hond11

… draagt hij luiers als een mensenbaby!

hond12

Leo had nog maar enkele weken te leven, maar door menselijk medeleven kreeg hij toch nog een tweede kans in het leven.

hond13

De hoop is dat de mobiliteit van Leo in de toekomst alleen nog maar zal toenemen.

hond14

DEEL dit ongelofelijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Facebook: Help Save Leo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.