Geit, geboren zonder achterpoten, vindt de perfecte moeder om hem groot te brengen

Toen Pocket de geit zonder pootjes werd geboren, wisten zijn eigenaars niet meteen wat te doen. Ze schreven een post in een Facebookgroep voor dierenartsen waarin ze om hulp vroegen: “Is er enige hoop voor hem of moeten we hem laten gaan?”, vroegen ze.

geit1

Iemand stuurde het bericht naar Leanne Lauricella, oprichtster van Goats of Anarchy, een reddingsorganisatie uit New Jersey die geiten met een beperking helpt. Lauricella zocht contact met de eigenaars. “Ze stemden in om hem aan mij te geven”, vertelde Lauricella. “Dus reed ik naar Virginia om hem op te pikken.”

geit2

Pocket was amper vijf dagen oud en woog 1 kg. Hij paste letterlijk in je zakken, waar hij ook zijn naam aan te danken heeft.

geit3

Hoewel Pocket voor het overige best gezond was, had hij een ernstig probleem met zijn pootjes. “Hij is echt misvormd”, zei Lauricella. “Zijn achterste poten zijn eigenlijk afgekapt vanaf zijn knieën, maar hij heeft wel een miniatuurvoetje achteraan. Echt vreemd.”

geit4

Met zijn voorste pootjes zijn er ook problemen. Ze hebben een normale grootte maar ze zijn te zeer gebogen.

geit5

 

Lauricella zal in de toekomst protheses laten aanpassen, maar daar is hij voorlopig nog te jonge voor. Voorlopig worden de pootjes van Pocket ondersteunt met schuimen isolatiebuizen die ingetapet werden met medische tape. “Hij moet iets hebben”, zegt ze. “Hij is een baby. Hij wil rennen en spelen.”

geit7

“Hij balanceert een beetje op zijn achterste poten. Hij kan ze nog niet vooruit en achteruit bewegen.”

geit8

Omdat hij bijzondere zorgen nodig heeft, woont hij nu in het huis van Lauricella. “Hij houdt van knuffelen. Hij sleept tegen me aan. Ik heb zelfs een sjaal gemaakt waarin ik hem kan ronddragen. Als ik de kamer buitenga, begint hij te huilen.”

geit9

Pocket is ook dol op Polly, een andere babygeit die in het huis van Lauricella woont. “Polly is blind en heeft neurologische problemen. Van zodra ik Polly en Pocket samen zet, worden ze meteen rustig. Ik hoop dat Pocket in de lente als ze meer gaan buiten spelen een beetje de ogen van Polly zal zijn.”

geit10

Pocket is nog maar een week bij Lauricella en hij weegt al dubbel zoveel. Als hij drie maanden oud is, zal hij zijn eerste protheses krijgen en kan hij de andere geiten buiten vervoegen. “De meeste organisaties vangen geen gehandicapte geiten op. Pocket zal een geit worden van $10.000.”

geit11

Maar voor Lauricella is Pocket elke stuiver waard.

geit12

DEEL dit mooie verhaal met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.