Geef je je hond wel eens een bot uit de dierenwinkel? Dan is de kans groot dat je dat voortaan nooit meer doet als je DIT leest!

Je vraagt je wellicht af hoe het komt dat een van de populairste bijtspeeltjes op aarde zo gevaarlijk kan zijn voor onze huisdieren? Laten we eerlijk zijn, de meeste honden zijn gewoon dol op zo’n botten en ze lijken wel voor eeuwig mee te gaan. Maar als je weet hoe deze giftige “rauwe” lederstokken gemaakt wordt, begrijp je meteen wat het probleem is. Sommige huisdiereneigenaars denken dat dit een soort gedroogd vlees is, maar dat is dus hoegenaamd niet het geval. Dergelijke “botten” zijn immers een bijproduct van de lederwarenindustrie. Klinkt onschuldig, toch?

Hieronder zie je echter welke methodes er gebruikt worden om een onaantrekkelijke lap leer om te toveren tot een aantrekkelijk speeltje voor honden:

Afbeelding: Hype Dojo

Stap 1: Chemische bewaarmiddelen

Het leer wordt eerst behandeld met chemische producten om het product langer te kunnen “bewaren.” Het leer wordt namelijk in hoogst giftig natriumsulfide gedrenkt.

Stap 2: Chemische reiniging

De laagjes leer worden vervolgens gereinigd in waterstofperoxide of bleekmiddel. Soms worden er ook nog andere chemicaliën gebruikt om de botten te bleken.

Stap 3: Een likje verf

Nu is het tijd om het speeltje een beetje aantrekkelijk en lekker te doen lijken. De veiligheidsfiche van de botten onthullen enkele kankerverwekkende stoffen zoals FD&C Red 40 en natriumbenzeen.

Stap 4: Het voor altijd laten meegaan!

Onderzoeken en testen brachten aan het licht dat deze kauwbotten lood, kwik, arseen en chroom bevatten. Deze stoffen worden namelijk aangetroffen in de lijm die gebruikt wordt om het speeltje in vorm te houden.

Maar dat is nog niet alles. Hier komt de grote shock:

Humane Society International deed een onderzoek en verklaarde in hun rapport:

“De huid van brutaal geslachte honden in Thailand wordt gemengd met andere stukjes huid om speeltjes voor honden te maken. De fabrikanten van deze speeltjes voeren hun producten ook uit naar de Verenigde Staten en andere landen” – dogingtonpost.com.

Wat vind jij van deze verrassende informatie? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.