Ik gaf mijn zieke en treurende opa een kat cadeau en dat veranderde zijn leven volledig

Ik fotografeerde mijn opa, Jiji, omdat ik niet wist hoe ik mijn camera moest gebruiken. Op een dag werd het leven van de 94-jarige Jiji helemaal ondersteboven gegooid door de kat Kinako. Sinds de oorlog pendelde Jiji 64 jaar lang naar zijn werk, maar in 2009 belandde hij in het ziekenhuis. De dokter zei dat hij ziek was. De eens zo extroverte man verloor zijn interesse in het leven en werd knorriger dan ooit tevoren. Het was ongeveer op dat ogenblik dat ik Kinako meebracht.


Er groeide geleidelijk aan een buitengewone vriendschap tussen de twee. Wie had gedacht dat een timide katje vriendjes zou worden met een oude, knorrige man! De grens tussen mens en dier smolt, net zoals Kinako het hart van Jiji deed smelten.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.