Fokker wil een 7 weken oude pup doden. Dan kijken redders naar haar ogen en beseffen ze…

Zuiver gefokte honden kunnen geweldige metgezellen zijn voor families die op zoek zijn naar een welbepaald temperament. Maar je moet echter heel zorgvuldig te werk gaan bij de keuze van je fokker. Soms lopen de fokkers de kantjes eraf en verkiezen ze geldgewin boven de veiligheid en de gezondheid van de honden. Daarom is het essentieel om voldoende research te doen.

Al te vaak horen we verhalen over slechte fokkers die hun puppy’s veel te snel verkopen aan dierenwinkels. Er zijn echter ook nog de hobbyisten die gewoon in hun achtertuin puppy’s kweken om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld op te strijken. Dat is precies wat er met de arme Keller gebeurde en waarom haar eigenaar de “Keller’s Cause” oprichtte.

Keller werd doof geboren en had ook ernstige zichtproblemen. Dit had allemaal vermeden kunnen worden als haar fokker op een meer doordachte wijze te werk was gegaan.

Keller is een Australische herder met een grijze, bruine, zwarte en witte vacht. Een witte Australische herder wordt doorgaans blind en doof geboren of toch met ernstige genetische afwijkingen. Omdat dit zo een zeldzaam patroon is bij rashonden durven fokkers soms gewoon twee witte honden te fokken in de hoop dat ze er net zo uitzien als hun moeder en hun vader.

Dat is helaas niet hoe genen werken.

Op de bovenstaande foto’s zien we Keller als een puppy met haar grote “zus” Kai. De fokker van Keller had de bedoeling om haar kort na de geboorte te laten afmaken omwille van haar genetische defecten.

Gelukkig kon Keller van dit vreselijke lot gered worden. En hoewel ze niet hoort en zeer slecht ziet, is ze nu toch een van de gelukkigste puppy’s ter wereld.

Keller en haar vriend Braille, die compleet blind en doof is, verspreiden nu bewustzijn over deze fokpraktijken en leren mensen hoe ze voor huisdieren met een beperking moeten zorgen.

De twee reizen door het hele land en luisteren verschillende evenementen op om mensen te leren over hun verhaal.

De mama van Keller en medeoprichtster van Keller’s Cause vertelde dat “met de kracht van de sociale media Keller nu een stem heeft gegeven aan honden met een beperking. Haar beperking houdt haar helemaal niet tegen, niet in het minst, en ze is werkelijk een pleitbezorgster om gehandicapte honden in huis te nemen.”

Fuller gaat verder: “Keller is zo een inspiratie dat we besloten om een non-profit organisatie op te richten: Keller’s Cause. Vaak weten mensen niet wat de oorzaak van hun handicap is. Mensen op evenementen zijn vaak verbaasd dat ze niet kunnen zien of horen. Je ziet de blik op hun gezichten veranderen van spijt naar verbazing.”

Het leven van Keller had veel te vroeg kunnen eindigen in handen van een hebzuchtige fokker. Gelukkig leidt ze nu een vreugdevol leven omgeven door vrienden en familie. Hoewel haar zonnebril erg modieus is, zou geen enkele hond ze moeten dragen om zijn of haar ogen tegen het zonlicht te beschermen.

DEEL deze belangrijke informatie met je vrienden op Facebook!


Bron: Hero Viral

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.