Fietser ontmoet een quokka tijdens zijn fietstocht. Het beestje weigert bij hem weg te gaan

Als je ooit een quokka langs de kant van de weg zou zien, zou je dan weten dat het een wallaby is? Als je niet in Australië geboren of bioloog bent, dan is dit misschien de eerste keer dat je van een wallaby hoort. Hun omvang varieert van een konijn tot een kat. Het zijn neefjes van de kangoeroes.

Campbell Jones en zijn vriendin waren in Rottnest in Australië onderweg voor een fietstochtje. Toen hij na een korte pauze terug op zijn fiets wilde stappen werd hij achternagezeten door een wallaby.

Nadat het dier hem had ingehaald, sprong hij op hem. Dit kat en muisspelletje kan ofwel erg schattig ofwel erg angstaanjagend geweest zijn. Gelukkig was het schattig!

Jones en de wallaby deelden enkele prachtige momenten en selfies met elkaar. Omdat wallaby’s niet veel natuurlijke vijanden hebben, hebben ze ook geen bang van mensen. Ze wandelen gewoon recht op mensen af voor een kleine knuffel!

Deze donzige wezentjes lijken wel altijd te glimlachen en zijn extreem vriendelijk. In Rottnest komen ze zelfs gewoon de cafés binnen om om eten te bedelen. Nochtans is het beter om ze geen menselijke voeding te geven want hun dieet bestaat normaal uit planten.

DEEL deze schattige foto’s met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Bored Panda

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.